Afbeelding

Gaetanino Cannito

Eigenaar van ijswagen il Gelataio, ook wel 'de IJscoman' genoemd

Wat doe je met il Gelataio?
"Ik heb een ijswagen en rijd sinds ongeveer vijf jaar door de verschillende wijken van Diemen. Ik kom meestal om de dag in een bepaalde wijk, zoals Diemen-Noord, Plantage en Sniep of bedrijventerrein Verrijn Stuart. Ook sta ik weleens bij scholen, bijvoorbeeld als er een eindfeest is."

Wat voor ijs verkoop je?
"Ik verkoop elke dag minimaal twintig soorten ijs. Het is echt Italiaans ijs. De recepten zijn van mijn vader Matteo. Hij heeft vroeger ook ijs verkocht. Ik maakte toen zijn ijs."

Wat zijn je hobby's?
"IJs verkopen, voetbal kijken en op vakantie gaan naar Italië. Ik ben supporter van Ajax en Juventus. Toen ik negen jaar was kreeg ik een shirtje van Juventus met op de achterkant de naam van Gianluca Vialli. Ik heb in die tijd ook een shirt van AC Milan gekregen. Dat was een shirt met de handtekening van Marco van Basten, maar ik ben toch supporter van Juventus gebleven."

Ga je vaak naar Italië?
"Als het even kan elk jaar. We gaan dan naar Manfredonia, dat ligt vlak bij de stad Foggia, in het zuiden van Italië. Daar woont veel familie. De laatste keer dat wij er waren was begin maart vorig jaar. Toen wij er waren brak in het noorden van Italië corona uit. Wij zijn toen naar huis gevlogen. Ik hoop dat ik in de zomer weer naar Italië kan. Wij hebben een dochter van negen maanden: Adriana. De familie in Italië heeft haar nog niet gezien."

Wat vind je van de sfeer in Diemen?
"Ik ben geboren en opgegroeid in Amsterdam en heb korte tijd in Diemen gewoond. Wij wonen tegenwoordig in Zwanenburg. Ik vind de sfeer in Diemen prettig. De mensen in Diemen zijn over het algemeen genomen aardig.