Afbeelding
Foto:

Diemenaren lopen voor Ronald McDonald Kinderfonds

DIEMEN Ilona Jansen (54) en haar dochter Larissa (23) uit Diemen doen op 26 en 27 juni mee aan de Homewalk van het Ronald McDonald Kinderfonds.

Samen met betrokken vrijwilligers, donateurs en actievoerders brengt het Ronald McDonald Kinderfonds gezinnen met een ziek kind dicht bij elkaar in de Ronald McDonald Huizen, huiskamers en vakantiehuizen. Zieke kinderen voelen zich beter met hun ouders, broertjes en zusjes in de buurt. Ouders houden de zorg beter vol met een rustplek dicht bij hun zieke kind. Want als je hele wereld op de kop staat door ziekte of zorg, is als familie bij elkaar zijn het belangrijkst.

Ilona Jansen (54) is zo’n betrokken vrijwilliger. Al meer dan vier jaar draait zij wekelijks haar diensten in het Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam (naast het AMC). Ilona: "Ik doe dat op vrijwillige basis, maar het is niet vrijblijvend. Ouders van zieke kinderen rekenen op vrijwilligers van de diverse Ronald McDonald Huizen, huiskamers en vakantiehuizen. Als moeder van twee gezonde kinderen, inmiddels 23 en 20 jaar oud, kan ik op deze manier iets terugdoen voor de samenleving."

Op 26 en 27 juni organiseert het Ronald McDonald Kinderfonds voor de tiende keer de Homeride, de Homerun en de Homewalk: 24 uur fietsen, hardlopen of wandelen voor het goede doel. Diemenaren Ilona en dochter Larissa doen dit jaar voor de eerste keer mee aan de Homewalk en proberen zo veel mogelijk geld op te halen voor dit goede doel.