Afbeelding
Foto:

Henk Eppinga

Voorzitter Algemene Schakel Vereniging (ASV), sinds 1975 actief in Diemen

Hoe gaat het met de ASV?
"Met de vereniging gaat het goed. Er zijn bijvoorbeeld steeds meer bestuursleden bij gekomen en de sfeer is ook prima. Door de coronamaatregelen liggen de activiteiten stil. Ik denk dat de meeste clubs in De Schakel in het najaar weer van start gaan, dan begint het seizoen. Misschien gaan enkele clubjes - als dat mogelijk is - van de zomer al activiteiten organiseren. Ik verwacht dat veel mensen niet op vakantie gaan."

Wat zijn je hobby'?
"Ik ben sinds 1975 lid van de Aquariumvereniging Aqua Fauna Diemen. Wij zitten in De Schakel. Sinds 1987 ben ik voorzitter van die vereniging. Daarnaast ben ik sinds mijn pensionering lid van postzegelvereniging De Zegelaars. Die zit ook in De Schakel. En sinds 2016 ben ik voorzitter van de ASV. Ik ben van 1998 tot en met 2002 voorzitter van de honk- en softbalvereniging Amsterdam Pirates geweest."

Doe je aan sport?
"Ik heb in mijn jeugd gevoetbald bij DWS in Amsterdam. Toen ik in de A-junioren speelde ben ik gestopt wegens een knieblessure. Nadat ik klaar was met militaire dienst ben ik bij De Germaan in Amsterdam gaan voetballen. Maar ik kreeg opnieuw last van mijn knie en ben weer gestopt. Ik ben supporter van Ajax. Ik ga af en toe naar een wedstrijd."

Heb je een favoriet vakantieland?
"Onze twee zonen hebben in Jong Oranje gehonkbald. Mijn vrouw en ik gingen altijd mee als ze wedstrijden in het buitenland speelden. Wij zijn in onder andere Amerika en Cuba geweest. Tegenwoordig gaan wij naar landen in Europa, meestal met een georganiseerde busreis. Maar door de coronamaatregelen zijn wij vorig jaar niet op vakantie geweest."