Loswalfestival gaat niet door

DIEMEN Het Loswalfestival dat van 28 tot en met 30 mei zou worden gehouden, gaat niet door. Dit heeft de Stichting Loswalfestival bekendgemaakt.

Het besluit is genomen omdat het nog niet duidelijk is welke coronamaatregelen eind mei van kracht zullen zijn.

Stichting Loswalfestival hoopt later dit jaar een evenement te kunnen organiseren. Welke vorm dat evenement krijgt, is nog niet bekend.

Het is het tweede jaar in successie dat het Loswalfestival niet doorgaat in verband met de coronamaatregelen.

Eerder werd al bekend dat het Oranjefeest, dat op Koningsdag op het Van Markenplantsoen zou worden gehouden, niet doorgaat. Ook vorig jaar ging het Oranjefeest niet door.

Het is nog niet bekend of het Diemer Festijn dit jaar door kan gaan. René Knigge, voorzitter van Stichting Diemer Festijn: "Wij hebben regelmatig contact met de gemeente over het Diemer Festijn. Wij wachten momenteel de ontwikkelingen rond het coronavirus af en nemen later een besluit."


Reisbureau D-reizen failliet

DIEMEN De rechtbank van Haarlem heeft D-rt Groep, het moederbedrijf van de reisbureauketen D-reizen, dinsdag failliet verklaard.

Het filiaal van D-reizen in winkelcentrum Diemerplein is gesloten. De afgelopen periode was het reisbureau in Diemen al gesloten voor klanten. Er was wel personeel aan het werk. Klanten konden na het maken van een afspraken reisgidsen ophalen.

Er werken ruim 1150 mensen bij de 285 reisbureaus in Nederland. Een curator onderzoekt de mogelijkheden voor een doorstart.