TIW-Survivors moet vertrekken

Vervolg van voorpagina.

Gregor Rossen: "Voor de senioren is dat vrijwel onmogelijk, dus daarom hebben we ook contact gezocht met enkele andere verengingen in de omgeving om de mogelijkheden te verkennen." Een woordvoerder van de gemeente geeft de volgende reactie: “We zijn tevreden met deze uitspraak en zijn vooral blij voor de vele hockeyers, voetballers en handballers in Diemen die we nu (extra) sportgelegenheid kunnen gaan bieden door het sportpark anders in te richten. Tegelijkertijd beseffen wij dat het voor TIW-Survivors een bittere pil is dat de rechtbank nu heeft bevestigd dat zij moeten vertrekken. De gemeente heeft zich de afgelopen periode echter stevig ingespannen om ervoor te zorgen dat de Diemense honkballers hun sport kunnen blijven beoefenen en dit kan straks op Sportpark Middenmeer in Amsterdam.”

“We willen op korte termijn met TIW-Survivors in gesprek gaan over hun vertrek. Ondertussen gaat de gemeente aan de slag om het sportpark opnieuw in te richten en klaar te maken voor de hockeyers, voetballers en handballers die er zullen gaan spelen."


Basisbanen

Prins: "In de openbare ruimte worden wijken groen, schoon en veilig gehouden. In huizen van de buurt wordt geassisteerd bij activiteiten of worden maaltijden gekookt. Bij hoogbejaarden kan achterstallig tuinonderhoud worden gedaan. Gastvrouwen in verzorgings- of verpleeghuizen kunnen wandelen met ouderen of gehandicapten. Bij sportclubs kunnen allerlei ondersteunende taken worden verricht. Op scholen kunnen lunches voorbereid worden. Ook kan er huiswerkbegeleiding gegeven worden. Mogelijk kan de gemeente zelf ook nadenken of ze basisbanen kan creëren, zoals in het archief, bij de gemeentewerf, of bij toezicht en handhaving. Naar verwachting wordt het voorstel dit voorjaar in de gemeenteraad behandeld. Als het wordt aangenomen, streeft de fractie ernaar nog dit jaar ten minste vijf basisbanen te creëren. Dat aantal kan in 2022 en later worden uitgebreid naar 20 tot 30. De Ouderenpartij Diemen hoopt op de steun van CDA, D66, GroenLinks en PvdA, omdat die partijen basisbanen in hun landelijke verkiezingsprogramma hebben opgenomen”, aldus Prins.

-