Afbeelding

Sylvia Kastein

Community builder bij Welzijn Diemen, werkt 1,5 jaar in Diemen

Wat doe je als community builder?
"Ik ben community builder in twee buurten: de flats aan de Rode Kruislaan en Beukenhorst. Samen met andere partijen, zoals Woonstichting Rochdale voor de Rode Kruislaan en Woonstichting De Key voor Beukenhorst, de straatcoaches, de wijkagenten, de gemeente en uiteraard de bewoners, werken we samen om die buurten mooier te maken en te versterken. Samen met buurtbewoonster Patricia organiseren we bijvoorbeeld regelmatig op de zondag activiteiten op de natuurspeelplaats bij de Rode Kruislaan. Ook organiseer ik bijvoorbeeld regelmatig afval prikken voor kinderen bij Beukenhorst."

Wat zijn je hobby's?
"Ik doe aan hardlopen en fiets graag op mijn racefiets. Ik ben lid van de vereniging Hardlopen Amsterdam en loop elke zaterdagmorgen hard in het Amsterdamse Bos, meestal tussen de tien en twaalf kilometer."

Heb je een favoriet vakantieland?
"Indonesië. Mijn vriend is Nederlands-Indonesisch. Wij zijn twee keer in Indonesië geweest."

Van welke muziek houd je?
"Mijn smaak is heel divers. Ik houd onder andere van afrobeats, r&b en hiphop. Maar ik houd ook van muziek uit de eighties, zoals bijvoorbeeld Dire Straits."

Wat is je favoriete plek in Diemen?
"Ik heb er twee: de nieuwe natuurspeelplaats bij de Rode Kruislaan. Dat is een multifunctionele speelplaats. Je kunt er actief zijn, maar in de zomer ook lekker gaan zitten om bijvoorbeeld een boek te lezen. Ik vind de speelplaats bij Beukenhorst ook heel mooi. Daar kun je ook barbecueën en jeu de boules spelen."