Aanmelden voor Landelijk Opschoondag

DIEMEN Het is op zaterdag 20 maart weer Landelijke Opschoondag. Veel Diemenaren gaan dan, alleen of in kleine clubjes, op pad om zwerfvuil op te ruimen.

De gemeente hoopt dat zo veel mogelijk Diemenaren 20 maart een opschoon-ommetje maken, rekening houdend met de coronaregels. Zo maken we samen, op afstand, de buurten een stukje schoner.

Welzijn Diemen gaat 20 maart met groepjes kinderen op pad om in de omgeving van Beukenhorst en van de Rode Kruislaan zwerfvuil op te ruimen. Dat doen zij trouwens niet alleen op de Landelijke Opschoondag. Regelmatig gaan kinderen van Beukenhorst onder begeleiding van Welzijn Diemen en ouders op pad om hun buurt schoon te maken. Kinderen uit andere buurten die 20 maart graag hun eigen buurt willen opruimen, kunnen een clubje vormen van minstens vijf kinderen en zich aanmelden via s.kastein@welzijndiemen.nl. Ook kinderen van de Kinderraad gaan samen met wethouder Matthijs Sikkes-van den Berg aan de slag tijdens de Landelijke Opschoondag.

Aanmelden

Ook een opschoonommetje maken op 20 maart? Wie mee wil doen, kan zich aanmelden via supportervanschoon.nl. Daar kunnen deelnemers aangeven welk gebied ze gaan schoonmaken en zien waar andere supporters van schoon in de buurt aan de slag gaan. De gemeente zorgt voor gratis opruimmaterialen. Die kunnen tot uiterlijk 18 maart worden aangevraagd via afval.diemen.nl.