Definitief ontwerp sportpark gereed

DIEMEN Het college van B en W heeft het definitief ontwerp vastgesteld voor de herinrichting van Sportpark De Diemen.

Hierin is nog een aantal aanpassingen gedaan op basis van wensen en opmerkingen van de verenigingen en omwonenden naar aanleiding van het voorlopig ontwerp. Zo komt er nog meer groen op het sportpark, komt het nieuwe bruggetje op een andere plek, is er meer ruimte gemaakt voor fietsparkeren en wordt voor de besproeiing van het waterveld voor Hockeyclub Diemen regenwater gebruikt.

“Sportpark De Diemen wordt zo veel als mogelijk ingericht volgens de sportieve wensen van de verenigingen”, aldus wethouder Jeroen Klaasse van Sport en Recreatie. “Maar dat niet alleen. Voor het waterveld van de hockeyvereniging kiezen we voor een duurzame variant. Het sportpark krijgt een groene, natuurlijke uitstraling en we houden rekening met de wens van omwonenden om het (te) hardrijden van brommers over de nieuwe fiets- en voetgangersbrug te ontmoedigen.”

In het definitief ontwerp voor het sportpark is ruimte gevonden voor meer bomen. Voor de circa 35 bomen die voor de herinrichting gekapt moeten worden, komen er circa 45 terug. Het sportpark krijgt een nog groenere uitstraling door meer ruimte voor het groen tussen het voetbal- en hockeyveld en een groene heuvel met bomen ten zuiden van het beachveld.

5