Onlinecursus 'Diemense VvE's met energie'

DIEMEN Op 24 maart 2021 start er weer een onlinecursus ‘Diemense VvE’s met energie’. De cursus bestaat uit 3 cursusavonden op woensdag 24 maart en 7 en 14 april, steeds van 19.30 tot 21.30 uur. Deelname is gratis. Inschrijven is verplicht. Er is een maximaal aantal plaatsen beschikbaar.

Inschrijven kan via: www.diemen.nl/Onderwerpen/Wonen/Online_cursus_voor_VvE_s/Aanmeldformulier

Mensen die woningeigenaar zijn in een Vereniging van Eigenaars en stappen willen zetten om hun gebouw te verduurzamen, worden uitgenodigd om deel te nemen aan de cursus ‘Diemense VvE's met energie'. De cursus wordt deze keer digitaal gegeven. Met concrete voorbeelden en in een interactieve setting worden deelnemers breed geïnformeerd over de kansen en mogelijkheden voor verregaande verduurzaming van hun gebouw. De ervaring leert dat het heel relevant is om met meerdere leden van een VvE deel te nemen aan de cursus.

Tijdens de drie avonden worden VvE-leden op weg geholpen naar een goed plan voor verduurzaming van het gebouw en het motiveren van de medebewoners. Deelnemers krijgen tijdens de cursus juridische, financiële en technische kennis aangereikt die relevant is bij verduurzaming. Hierbij is veel aandacht voor het proces van besluitvorming in de VvE. Ook wordt er gekeken naar de betaalbaarheid van de plannen. Aan het einde van de cursus beschikken deelnemers over de kennis en praktische handvatten om samen met medebewoners een goed stappenplan te maken om het gebouw te verduurzamen. VvE's die deelnemen aan de cursus maken kans op een gratis vervolgtraject met een consultant. Dit is vooral interessant als deelnemers met hun VvE op bestuurlijk niveau aan de slag zijn of willen gaan. Zij worden hierover tijdens de cursus geïnformeerd.