Heropening zwembaden

Vervolg van voorpagina.

Francien Haex, manager van het AGO-zwembad: "Wij zijn blij dat de zwemlessen weer kunnen beginnen. Onze zweminstructeurs hebben de afgelopen dagen een paar keer via Zoom contact gehad met de zwemleskinderen. Ze hebben elkaar lang niet gezien."

Aangepaste routing

In het AGO-Zwembad gelden voor de zwemlessen voor kinderen dezelfde regels als voor de start van de lockdown in half december. Het zwembad werkt met een aangepaste routing. De douches blijven gesloten volgens de maatregelen van de overheid.


VVD stelt vragen over criminaliteit Holland Park

DIEMEN De fractie van de VVD heeft aan het college van B en W aanvullende schriftelijke vragen gesteld over ondermijnende criminaliteit in de wijk Holland Park.

De liberalen vragen aan het college hoe de gemeenteraad in de toekomst met de voor haar beschikbare middelen dergelijke excessen zo veel mogelijk gaat voorkomen.

Minder grip

Brigitte Wielage, fractievoorzitter van de VVD: "In Holland Park zouden oorspronkelijk voornamelijk koopappartementen worden gerealiseerd. Wij begrepen dat uiteindelijk ongeveer de helft van de inmiddels gerealiseerde appartementen uit (zeer) dure huurwoningen bestaat. Investeerders verwierven een flink deel van de woningen om te verhuren. Hierdoor is er minder grip op wie er daadwerkelijk in deze appartementen wonen. Met alle gevolgen van dien."

Fijne leefomgeving

"Wij willen van Holland Park de fijne leefomgeving maken zoals die bedoeld was. Daarom proberen wij helder te krijgen wat we kunnen doen als raad om de buurt veilig en leefbaar te houden. Wat kunnen we concreet doen om illegale onderhuur te voorkomen of dat er overbewoning plaatsvindt? Kunnen wij bijvoorbeeld, in de aan ons ter besluitvorming voorgelegde bestemmingsplannen, beter omschrijven wat onder een huishouden wordt verstaan?", aldus Wielage.