Herinrichting Sportpark De Diemen

Vervolg van voorpagina.

Naar aanleiding van opmerkingen van omwonenden is het nieuwe fiets- en voetgangersbruggetje verplaatst, zodat het niet direct in het verlengde van de Maalderij ligt. Hiermee wordt voorkomen dat brommers over de Maalderij in een keer het sportpark op kunnen rijden. Voor fietsers is er meer parkeerruimte gecreƫerd door een extra fietsenstalling ten zuiden van de bestaande kantine.

Duurzaam hockeyveld

Er is een betere directe verbinding gecreƫerd tussen het huidige eerste voetbalveld en de kantine van sv Diemen en het nieuwe handbal- en voetbalveld.

Aan de velden zelf is nog een aantal specifieke aanpassingen gedaan, in overleg met de verenigingen. Een van de twee hockeyvelden wordt een waterveld. Hierbij is gekozen voor een duurzame variant. De regen die op het veld valt, wordt opgevangen en hergebruikt voor het besproeien van het veld.

Aanbesteding en uitvoering

Het streven is om nog voor de zomer van dit jaar met de uitvoering te beginnen. Dat maakt het mogelijk voor de verenigingen om na de zomer het nieuwe sportseizoen te starten op de nieuwe velden. De aanbesteding voor de uitvoering van de werkzaamheden begint op korte termijn.

Rechtszaak

Door de herinrichting moet honkbalvereniging TIW-Survivors helaas verhuizen van het sportpark. De honkbalvereniging kan terecht op sportpark Middenmeer in Amsterdam. TIW-Survivors heeft een rechtszaak aangespannen tegen dit besluit. De uitspraak van de rechter wordt medio maart verwacht. De opdracht voor de werkzaamheden wordt pas gegund na deze uitspraak.

800 extra sporters

Na de herinrichting biedt Sportpark De Diemen ruimte voor Handbalvereniging SV Zeeburg, Hockeyclub Diemen, een extra half kunstgras voetbalveld voor sv Diemen en een beachveld dat geschikt is voor diverse sporten. Hiermee kunnen er op het sportpark ten opzichte van de huidige situatie op termijn circa 800 extra sporters terecht.