Selectie kan eindelijk weer trainen.
Selectie kan eindelijk weer trainen. Foto: SV Diemen

Selectie van sv Diemen staat eindelijk weer op trainingsveld

DIEMEN De selectie van sv Diemen heeft maandagavond voor het eerst sinds oktober 2020 weer getraind.


DIEMEN De training was alleen toegankelijk voor spelers tot 27 jaar. De spelers van 27 jaar en ouder mogen vanaf dinsdag 16 maart weer in groepen van vier trainen, maar dienen wel 1,5 meter afstand te houden. Dit heeft het kabinet maandagavond bekendgemaakt.

De KNVB maakte onlangs bekend dat de seniorencompetities veldvoetbal (eerste elftallen Tweede Divisie tot en met Vijfde Klasse) niet worden hervat. De KNVB heeft besloten dat er geen promotie en degradatie zal plaatsvinden. De indeling voor het seizoen 2021-2022 zal worden gebaseerd op de indeling van het seizoen 2020-2021.

De competities werden in oktober stilgelegd. Hoewel de clubs al zagen aankomen dat de kans heel groot was dat de competitie niet meer zou worden hervat, is het toch een teleurstelling.

Het besluit van de KNVB heeft tot gevolg dat sv Diemen 1 het seizoen dat zo goed was begonnen niet kan afmaken. sv Diemen startte de competitie in de vierde klasse F optimaal. De ploeg van trainer Raymond Aarts speelde vier competitieduels die alle werden gewonnen. Na vier duels was sv Diemen samen met Real Sranang koploper. sv Diemen kwam op zaterdag 10 oktober voor de laatste keer in actie. De ploeg won toen de uitwedstrijd tegen TOS Actief met 0-4. Het is de tweede keer in successie dat het voetbalseizoen vanwege de coronamaatregelen niet wordt afgemaakt. Het seizoen 2019-2020 werd in maart 2019 stilgelegd en niet meer hervat. Ook aan het einde van dat seizoen promoveerden en degradeerden er geen teams.

Het bestuur van sv Diemen, de technische staf en de spelers van de A-selectie spraken voor aanvang van het seizoen 2020-2021 de ambities uit om kampioen te worden en naar de derde klasse te promoveren. De selecties van zondag 1 en zondag 2 bestaan uit spelers die bijna allemaal een verleden bij de club hebben: veel spelers voetbalden in de jeugd van sv Diemen. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de andere leden en de supporters. De hoop was erop gevestigd dat de thuisduels van sv Diemen veel meer bezoekers zouden trekken dan in de seizoenen ervoor. De coronamaatregelen hebben echter een streep door de ambities gezet. sv Diemen hoopt volgend seizoen opnieuw een gooi naar het kampioenschap en promotie te doen. Zoals het er nu naar uitziet blijven de selecties van sv Diemen 1 en sv Diemen 2 vrijwel intact. Nordin Heus, bestuurslid zaterdagsenioren: "Het bestuur heeft de intentie om de contracten van de trainers met een jaar te verlengen. Het gaat om trainer Raymond Aarts, zijn assistent Johan Muuren en de trainers van SV Diemen 2: Bas van Bergen en Cees Boot. De trainers hebben allemaal de intentie uitgesproken om volgend jaar door te gaan."

De selectie stond maandagavond voor het eerst sinds lange tijd weer op het trainingsveld. De opkomst was groot en de sfeer was goed. Heus: "De selecties van sv Diemen 1 en sv Diemen 2 trainden altijd op maandagavond en woensdagavond van 20.30 tot 22.00 uur. De trainingstijden zijn nu aangepast in verband met de avondklok. De selectie van SV Diemen traint nu op maandagavond van 19.00 tot 20.30 uur. Mogelijk komt er nog een tweede wekelijkse training bij." De KNVB is bezig met de organisatie van de KNVB Regio Cup. Dit zijn kleinschalige regionale competities die starten vanaf het moment dat de coronamaatregelen dit toelaten. De voorbereiding hiervan is in volle gang. De KNVB deelt alle teams op voorhand in. Zij zijn hierdoor automatisch ingeschreven. Mocht de vereniging of specifieke teams deze deelname niet zien zitten dan bestaat uiteraard de mogelijkheid om teams uit te schrijven voor deelname. De deadline hiervoor is vrijdag 19 maart.

Ploeg was uitstekend begonnen aan competitie