Afbeelding
Foto:

Youssef Moawad

Eigenaar Stomerij Droog Cleaning Service, werkt 6,5 jaar in Diemen

Hoe gaat het met de zaak?
"Het gaat goed met de zaak. Er komen hier veel vaste klanten, ik denk wel een procent of negentig. Ik vind het belangrijk om de klanten op een goede manier te helpen en ook advies te geven. Ik ken de meeste klanten van gezicht en een behoorlijk aantal klanten bij naam. Dat wordt gewaardeerd."

Waar kom je vandaan?
"Ik ben geboren in Egypte en heb daar tot mijn 15e gewoond. Ik ben een koptische christen. Ik ga elke week naar de kerk in Amsterdam-Noord."

Je studeert naast je werk.
"Ik doe een bachelor commerciƫle economie aan de Hogeschool van Amsterdam. Wij krijgen op dit moment online les. Ik wil hierna de masteropleiding commerciƫle economie gaan doen."

Wat zijn je hobby's?
"Naar voetbal kijken en schaken. Ik ben fan van Real Madrid. Toen ik het voetbal ging volgen sprak Real Madrid mij meteen aan. Die club had toen spelers als Zidane, Raul en Roberto Carlos. Ik heb toen ik jong was bij een amateurclub in Egypte gevoetbald: Elnasr Alexandria. En ik schaak drie keer per week online."

Heb je een favoriet vakantieland?
"Ik ga elk jaar naar Egypte om familie en vrienden te bezoeken. Vorig jaar ben ik niet geweest vanwege corona. Ik hoop dat ik in de zomer weer naar Egypte kan. Dat zal afhangen van de coronamaatregelen."

Heb je een favoriete plek in Diemen?
"Diemen-Zuid. Wij wonen sinds 2012 in die wijk. Diemen-Zuid is een mooie en rustige wijk en de sfeer is goed. Veel mensen kennen elkaar."