Micha Worms van Micha's Kids Fashion.
Micha Worms van Micha's Kids Fashion.

Niet-essentiële winkels ontvangen klanten op afspraak

Niet-essentiële winkels mogen sinds woensdag klanten op afspraak ontvangen. Ondernemers en klanten hebben ernaar uitgekeken.

DIEMEN De ondernemers in Diemen hebben zich goed voorbereid op de tijdelijke manier van winkelen.

Per verdieping mogen maximaal 2 klanten tegelijk in de winkel zijn. Klanten moeten zich 4 uur van tevoren hebben aangemeld. Een bezoek duurt minimaal 10 minuten. Dit is om te voorkomen dat er toch contacten zijn tussen klanten die elkaar snel afwisselen. De basisregels blijven van kracht, zoals de mondkapjesplicht, 1,5 meter afstand, hygiënemaatregelen en thuisblijven bij klachten.

Hans Püttmann, voorzitter van Winkeliersvereniging Diemerplein, is blij dat niet-esssentiële winkels nu iets meer mogelijkheden hebben. "Maar wij kunnen als ondernemers niet wachten tot het moment dat wij weer helemaal open mogen."

Diverse klanten van de drie zaken van Püttmann in winkelcentrum Diemerplein, Püttmann Juweliers, My Time Jewels & Watches en HP Boxsprings, hebben in de dagen voor de gedeeltelijke heropening van de winkels een afspraak gemaakt. "Bij HP Boxsprings gaat het om afspraken van een uur of twee uur. Klanten die een bed willen kopen willen zich uiteraard goed oriënteren en informatie inwinnen. De tijdsduur voor afspraken in de juwelierszaken hangt af van de wensen van de klant. Mensen die bijvoorbeeld trouwringen willen kopen hebben ruim de tijd nodig."

Bruna in winkelcentrum Diemerplein werkt ook met afspraken. Bedrijfsleider Daniëlle: "Er mogen maximaal twee klanten in de zaak aanwezig zijn. Als er klanten binnen zijn sluiten wij de zaak even. Wel laten we een van de deuren openstaan. Mensen kunnen dan buiten de zaak hun postpakket afgeven of ophalen. Het aanbod van boeken en tijdschriften komt weer op gang. Wij verkopen bijvoorbeeld de top 10 van de diverse genres. Het aanbod in de winkels zal de komende periode groter worden."

Zolang winkels niet helemaal open mogen, blijft Bruna de click & collect-service leveren. Danielle: "Click & collect loopt goed. Veel van onze vaste klanten maken hier gebruik van. Wij zijn heel blij met die steun."

De coronamaatregelen dienen uiteraard te worden nageleefd

Rick Wildschut van Primera Koopmans: "Wij doen niet mee aan het winkelen op afspraak. Er komen bij ons klanten in de winkel voor postzaken van PostNL en de geldautomaat. Er is geen ruimte om ook klanten op afspraak te ontvangen. Wij doen nog steeds aan click & collect. Dat zorgt voor inkomsten, maar wij lopen natuurlijk nog steeds veel inkomsten mis. Onze klanten kunnen op onze Facebookpagina en Instagrampagina bijvoorbeeld wenskaarten vinden en die vervolgens bestellen. Maar mensen kunnen ook telefonisch of via e-mail hun wensen voor bijvoorbeeld een wenskaart doorgeven. Wij kunnen dan foto's van een aantal wenskaarten naar hun mailen of via WhatsApp sturen."
Micha Worms van Micha's Kids Fashion is blij dat hij weer klanten kan ontvangen. "De afgelopen dagen hebben klanten zich vooral via e-mail, Facebook en Instagram aangemeld voor een afspraak."

Een dame zocht woensdagochtend in Micha's Kids Fashion naar leuke kinderkleding. Die is volop aanwezig. Zij vertelt dat zij blij is dat zij nu weer in de winkel terecht kan om kinderkleding te kopen.

Judith Langenberg van modezaak Ja Leuk! is ook blij dat zij nu klanten op afspraak kan ontvangen. Klanten van Ja Leuk! hebben Judith in de dagen voor de heropening telefonisch, via e-mail of sociale media benaderd om een afspraak te maken.

Sinds woensdag kunnen ook mensen die contactberoepen uitoefenen weer aan de slag. Met name kappers hebben het erg druk.