Afbeelding
Foto:

Alex van Nifterik

Eigenaar van Vitalex Reform en Kruidenmarkt. Werkt al twintig jaar op het Diemerplein

Vertel eens iets over je bedrijf.
"Vitalex is een samenvoeging van vitaal en mijn naam Alex. Ik sta al twintig jaar elke woensdag op de markt op het Diemerplein. Ik heb de kraam overgenomen van mijn voorganger, die hier een jaar of vijftien heeft gestaan. Ik verkoop artikelen zoals vitaminen en kruiden, maar ook meelproducten. Ik heb veel vaste klanten, sommige komen hier al sinds het begin."

Heb je veel last van de coronamaatregelen?
"Dat valt wel mee. Er is veel vraag naar vitaminen, vooral vitamine C en vitamine D. Ik verkoop ook veel kruiden, want er wordt in deze periode veel thuis gekookt."

Wat zijn je hobby's?
"Mijn vrouw en ik fietsen graag. Wij wonen in Randwijk in de provincie Gelderland, maar wij fietsen door het hele land. Wij vinden het ook leuk om af en toe uit eten te gaan, maar dat kan momenteel niet. Verder is mijn familie mijn hobby. Mijn vrouw en ik hebben vier kinderen en vijf kleinkinderen."

Heb je een favoriete plek in Diemen?
"De markt op het Diemerplein. Het ziet er hier mooi uit en de sfeer is prettig."

Wat doe je over tien jaar?
"Ik hoop dat ik dan nog een dag per week op de markt sta. En dan het liefst hier op de markt op het Diemerplein."

Wat kan er beter in Diemen?
"Er gaat hier veel goed. De gemeente is erg betrokken bij de markt. Om een voorbeeld te geven: een paar weken geleden heeft het flink gesneeuwd. De gemeente heeft toen het Diemerplein heel goed schoongemaakt. Mijn collega's en ik konden daardoor ons werk goed doen. Wij waren daar heel blij mee."