Afscheid van haringman Ernst van Rooij

Vervolg van voorpagina.

Op die plek staat nu de haringkraam van Johan van Leijenhorst. In verband met de coronamaatregelen heeft de uitvaart van Ernst van Rooij in besloten kring plaatsgevonden. Familie van Ernst van Rooij deed een oproep aan inwoners van Diemen om op een speciale manier afscheid van hem te nemen. Toen de rouwauto vrijdagochtend bij de woning van Ernst van Rooij aan de Harmonielaan vertrok, stonden er mensen in de straat en de omgeving om afscheid van hem te nemen. De familie had bezoekers verzocht om de coronamaatregelen in acht te nemen en 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

Johan van Leijenhorst, die de zaak van Ernst van Rooij ruim dertig jaar geleden van hem overnam, bleef vrijdag uit respect gesloten. Hij woonde de uitvaart van Van Rooij bij. De rouwstoet stopte ook bij de haringzaak van Van Leijenhorst aan de Hartveldseweg.


Loek Stomps (PCOB) houdt nieuwjaars-toespraak bij Studio DMN

DIEMEN Loek Stomps, voorzitter van de afdeling Diemen van de Protestants Christelijke Ouderen Bond (PCOB), houdt op woensdag 10 maart zijn traditionele nieuwjaarstoespraak tijdens een live-uitzending van Studio DMN.

De uitzending duurt van 14.00 tot 15.00 uur en is te beluisteren via Internet (www.studiodmn.nl) of via de ‘gewone’ radio in de ether (106.1 MHz), of via de provider van uw tv. Bij Ziggo is dat bijvoorbeeld nr. 915, bij KPN kanaal 1150 en via de analoge kabel 103,3.

Tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de PCOB in De Schakel houdt Stomps traditioneel zijn nieuwjaarstoespraak. Hij besteedt dan aandacht aan zaken in het land en vooral in Diemen die betrekking hebben op senioren.

De nieuwjaarsreceptie van de PCOB kon dit jaar niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Het was de bedoeling dat Stomps zijn nieuwjaarstoespraak vorige maand tijdens een uitzending van Studio DMN zou uitspreken. Dat kon toen wegens omstandigheden niet doorgaan.