Gemeente maakt stembureaus bekend

DIEMEN De gemeente heeft de locaties van de stembureaus voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer op 17 maart bekendgemaakt.

Er zullen deze verkiezingen meer stemlokalen open zijn dan gebruikelijk. In het stemlokaal gelden coronamaatregelen. De stembureaus die normaal gesproken in zorgcentrum Berkenstede en zorgcentrum De Diem zijn gevestigd, zijn nu niet beschikbaar. Daar kunnen uitsluitend bewoners en personeel van de beide complexen stemmen. Er zijn ook geen stembureaus in de scholen.

Mensen kunnen hun stem in de volgende stembureaus in Diemen uitbrengen: het gemeentehuis, Van Markenplantsoen (mobiel stembureau), Sociaal Cultureel Centrum De Schakel, NS-station Diemen-Centrum (mobiel stembureau), Sporthal Diemen (zaal 1), Sporthal Diemen (zaal 2), brede school Noorderbreedte (mobiel stembureau), wijkcentrum Noorderlicht (zaal 1), wijkcentrum Noorderlicht (zaal 2), parkeerplaats Venserkade/Loswal (mobiel stembureau), Sportcentrum Wethouder F.B. Duran (zaal 1), Sportcentrum Wethouder F.B. Duran (zaal 2), Huis van de buurt ‘t Kruidvat, Boschplaat (mobiel stembureau), Global Dance Centre, Our Campus Diemen-Zuid, NS-station Diemen Zuid (mobiel stembureau) en de kantine van korfbalvereniging DKV Victoria op Sportpark De Diemen.

Drie stembureaus in Diemen zijn al op 15 en 16 maart van 7.30 uur tot 21.00 uur geopend. Dat zijn de stembureaus in het gemeentehuis, in wijkcentrum het Noorderlicht in Diemen-Noord en in Huis van de Buurt ’t Kruidvat in Diemen-Zuid. Deze extra openstelling is bedoeld voor inwoners die behoren tot de risicogroepen.

In verband met de coronamaatregelen krijgen inwoners van 70 jaar en ouder de mogelijkheid om hun stem per post uit te brengen. Het stembiljet dient dan voor 12 maart 17.00 uur in een brievenbus van PostNL te zijn gedeponeerd. De stembiljetten kunnen ook worden afgegeven op het gemeentehuis: op 10, 11, 12, 15 en 16 maart van 9.00 uur tot 17.00 uur en op 17 maart van 7.30 uur tot 21.00 uur.

De gemeente is vorige week begonnen met het versturen van de stempassen. Een aantal inwoners van Diemen ontvangt deze week de stempas.