Afbeelding

Loes Claus

Publieksvrijwilliger en rondleider bij Artis, woont sinds 1989 in Diemen

Wat doe je bij Artis?
"Als publieksvrijwilliger sta ik vaak op zogenaamde doorlooplocaties (onder andere het lemurenland en het olifantenbuitenverblijf). Bezoekers lopen daar via speciale paden en zien de dieren van dichtbij. We houden toezicht en mensen stellen vaak vragen. We fungeren als visitekaartje, een mooie taak. Artis is nu gesloten en ik hoop dat dit niet lang meer zal duren. Het park is zo prachtig in het voorjaar."

Wat is je favoriete dier in Artis?
"De luiaard. Dat dier hangt zijn hele leven ondersteboven. De luiaard hangt boven in zijn verblijf en komt een keer per week naar beneden om te poepen."

Wat zijn je hobby's?
"Ik ben een enorme concertganger. Ik ben bij concerten geweest van onder andere Kensington, The Analogues, Di-Rect, Ilse de Lange en Queen. Ik heb sinds vorig jaar kaarten in huis voor een stuk of vijf concerten. Het is afwachten of en wanneer die doorgaan."

Heb je een favoriete plek?
"Wij wonen in het centrum en ik vind het Nelson Mandelapark heel mooi geworden. Daar kun je lekker wandelen."

Heb je een favoriete winkel?
"Ik vind het fijn dat wij in Diemen een Hema hebben. Wat mij betreft mag de Hema groter worden en het assortiment uitbreiden."

Wat is je favoriete vakantieland?
"Amerika. We zijn een aantal jaren geleden in een periode van vijf jaar zes keer in New York geweest. Ik vind het een overweldigende stad. Wij zijn ook in Florida geweest. Ik wil in de toekomst op safari gaan. Dat gaat zeker gebeuren."