Deen vertrekt Vomar komt

DIEMEN Supermarkt Deen houdt op te bestaan. De vestiging van Deen in winkelcentrum Diemerplein wordt in het najaar hoogstwaarschijnlijk een Vomar Voordeelmarkt.

Dinsdag werd bekend dat Deen alle winkels verkoopt aan een triumviraat van supermarktketens. Van de tachtig filialen gaan er 39 naar Albert Heijn, 22 naar Vomar en 19 naar DekaMarkt. Naar verwachting worden de transacties in de tweede helft van het jaar afgerond.

Supermarktketen Deen heeft ook bekendgemaakt welke vestiging van Deen een DekaMarkt, Vomar of Albert Heijn wordt. De supermarkt van Deen in winkelcentrum Diemerplein wordt een Vomar Voordeelmarkt. Hierbij dient te worden aangetekend dat de verdeling naar formule een conceptvoorstel is, onder uitdrukkelijk voorbehoud van goedkeuring door de mededingingsautoriteiten.

De supermarkt van Deen is sinds maart 2015 in winkelcentrum Diemerplein gevestigd. De winkel trekt veel klanten.


Testbus

Vervolg van voorpagina.

De testbus is een mobiele en kleinschalige testlocatie in een omgebouwde touringcar. Met de inzet van de bus wordt het voor Diemenaren makkelijker om zich snel dicht bij huis te laten testen op corona. De andere testlocaties van de GGD in Amsterdam blijven uiteraard ook beschikbaar voor inwoners van Diemen. Daarvoor is het maken van een afspraak nodig via 0800-1202 of online op coronatest.nl.

De bus wordt door één bezoeker tegelijk betreden, met een mondkapje op, waarna de test wordt uitgevoerd. Andere bezoekers wachten buiten de bus tot ze aan de beurt zijn. Buiten de bus kunnen bezoekers, ook met mondkapje op, op voldoende afstand wachten.

Het is de bedoeling dat bezoekers van de bus een geldig legitimatiebewijs meebrengen (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart). Gastheren en -vrouwen ontvangen de bezoekers en beantwoorden eventuele vragen.
Bezoekers wordt dringend verzocht thuis te blijven tot de testuitslag binnen is, normaal gesproken binnen 48 uur. De bus is met name bedoeld voor bewoners uit de directe omgeving van de standplaats.