Koen Westhoff en Lex Scholten.
Koen Westhoff en Lex Scholten. Foto: Gerrit Alink

Diemenaren krijgen voorrang bij toewijzing deel woningen bij en in de tramlus lijn 19




Woningcorporatie de Alliantie levert eind mei 60 sociale huurwoningen op in het wooncomplex bij de keerlus aan Het Pontveer in Plantage de Sniep. Later levert de Alliantie nog eens 46 sociale huurwoningen op in het deel van het wooncomplex dat momenteel in de keerlus van lijn 19 wordt gebouwd.


DIEMEN Een behoorlijk deel van de sociale huurwoningen wordt met lokale voorrang toegewezen aan inwoners van Diemen.

In mei worden ook nog 38 vrijesectorhuurwoningen in het eerste deel van het wooncomplex opgeleverd. In het tweede deel komen 64 vrijesectorwoningen.

Wethouder Lex Scholten van Wonen en regiodirecteur Koen Westhoff van de Alliantie vertellen over dit nieuwe woonproject. Wethouder Scholten vertelt dat hij er zich sterk voor heeft gemaakt dat er in het wooncomplex naast 102 woningen in de vrije sector ook 106 sociale huurwoningen komen. De maximale huur van een sociale huurwoning bedraagt 752,33 euro per maand. De vrijesectorwoningen zijn, afhankelijk van de grootte, tussen de 980 en 1490 euro per maand.

Scholten: "We gaan de komende jaren 3.500 woningen bouwen in Diemen. Bij de grotere nieuwbouwprojecten willen we dat circa 30 procent van de woningen bestaat uit sociale huurwoningen en 20 procent uit huurwoningen met een middelhuur. Op die manier kunnen we in Diemen de komende jaren ruim 1000 sociale huurwoningen en 600 woningen met een middelhuur bouwen. We kunnen daarmee een substantiƫle bijdrage leveren aan het terugdringen van het woningtekort, waar veel mensen last van hebben."

Koen Westhoff: "De Alliantie beschikt in de Metropoolregio Amsterdam al over veel huurwoningen. Het is voor het eerst dat wij in Diemen actief zijn. Diemen maakt deel uit van de Metropoolregio Amsterdam en groeit enorm. Diemen is een aantrekkelijke gemeente om in te wonen, ligt vlak bij Amsterdam en heeft uitstekende verbindingen. De woningen bij de tramlus zijn ontwikkeld door het bedrijf DID uit Weesp. Bij de bouw wordt veel aandacht besteed aan duurzaamheid en de woningen zijn uiteraard gasloos." Een behoorlijk deel van de 106 sociale huurwoningen wordt met voorrang aan inwoners van Diemen aangeboden. Het exacte aantal wordt later bekend. Scholten: "Gemeenten mogen volgens de wet elk jaar 25 procent van de te verhuren sociale huurwoningen met voorrang aanbieden aan hun eigen inwoners. In het geval van het complex bij en in de tramlus gaat het om een groter deel van de sociale huurwoningen die worden opgeleverd, maar wij zorgen ervoor dat wij in de hele gemeente niet hoger uitkomen dan de toegestane 25 procent."In het gebouw is een deel van de woningen bestemd voor senioren (65+) en voor jongeren tot 28 jaar. Het betreft hier in beide gevallen tweekamerwoningen. Ook hier geldt dat een deel met lokale voorrang wordt aangeboden. De sociale huurwoningen worden binnenkort aangeboden via Woningnet: www.woningnetregioamsterdam.nl. De woningen in de vrije sector zijn eigendom van ASR en worden verhuurd via Van de Steege Makelaars (www.hureninsniepkwartier.nl). De verhuur van het tweede deel start volgens planning eind van dit jaar.


Er komen 106 sociale huurwoningen en 102 vrijesectorwoningen