Afbeelding

Martin van Vliet

Werkt bij Art Foto Service in winkelcentrum Diemerplein, woont ruim 30 jaar in Diemen.

Vertel eens over Art foto Service.
"Art Foto Service is een familiebedrijf. Ik werk vooral in de zaak, mijn vrouw en dochter zijn actief met onze website. De zaak bestaat al ruim 30 jaar. Het is een zware tijd, maar dat geldt voor heel veel ondernemers. Wij mogen openblijven voor het maken van pasfoto's en het afhalen van foto's. Klanten kunnen via e-mail foto's naar ons sturen. Wij drukken die vervolgens af op het gevraagde materiaal. De klant kan de foto's daarna ophalen. Wij maken overigens ook geboortekaartjes die kunnen worden afgehaald."

Is het een druppel op een gloeiende plaat?
"Zeker. Wij missen veel omzet. Onder normale omstandigheden komen klanten de zaak binnen, kijken rond en kopen artikelen, zoals een fotolijst. Dat kan momenteel niet. Ik maak mij zeker zorgen."

Wat zijn je hobby's?
"Hardlopen en wandelen met de hond. Ik loop twee tot drie keer per week hard, meestal een kilometer of vijf, zes."

Heb je een favoriet vakantieland?
"Canada en Zuid-Frankrijk. Canada is een mooi land met een prachtige natuur. En in Zuid-Frankrijk komen wij altijd tot rust."

Ga je weleens uit?
"Mijn vrouw en ik gaan af en toe uit eten. Meestal in plaatsen in de regio. We kunnen vanwege de coronamaatregelen niet uitgaan. Ik mis dat wel."

Je favoriete plek in Diemen?
"Het Diemerbos, daar wandel ik met de hond."

Wat kan er beter in Diemen?
"Betaalbare woningen en dan met name voor starters. Onze zoon is 24 jaar en zou graag op zichzelf gaan wonen. Maar hij kan hier geen betaalbare woning vinden."