Afname van woninginbraken en straatroven in 2020

Vervolg van voorpagina.

De stijging van een aantal misdrijven heeft niet altijd te maken met een daadwerkelijke toename van criminaliteit. Het kan ook zijn dat door meer aandacht in de opsporing en door toename van de aangiftebereidheid de cijfers stijgen.

Burgemeester Boog geeft verder aan dat door de coronamaatregelen een vergelijk van de politiecijfers in 2020 met andere jaren lastig is. "We zagen vorig jaar door corona een duidelijke verschuiving in de aard van de criminaliteit. Zo waren mensen vaker thuis en daardoor werd er bijvoorbeeld minder ingebroken. Ondertussen zagen we dat criminelen steeds actiever werden met oplichting en fraude. Zo zijn er veel meldingen en aangiften van WhatsAppfraude gedaan. Overigens ga ik ervan uit dat de verschuiving naar digitale oplichting en andere vormen van digitale criminaliteit structureel zal zijn. Daar moet dan ook meer aandacht voor zijn binnen de criminaliteitsbestrijding.”‘

Boog geeft aan dat de burgemeesters bij de landelijke politiek blijven aandringen op meer politiecapaciteit. “Wil je bij een aantal delicten een verdere daling bereiken dan is er gewoon meer inzet en extra expertise nodig. Zeker in onze regio is verdere versterking van de politie essentieel. Onze hoop is gevestigd op een nieuw kabinet dat meer wil investeren in politie en justitie.”


Inschrijven voor virtuele DiemerCross

DIEMEN De DiemerCross 2021 wordt virtueel gehouden. Dit betekent echter dat deelnemers wel degelijk in het Diemerbos kunnen hardlopen.

Bij de virtuele cross kunnen deelnemers hardlopen waar en wanneer zij dat willen. Omdat het om een crosswedstrijd gaat lopen zij hun gekozen afstand bij voorkeur in het Diemerbos, maar ze mogen De DiemerCross cross ook in de eigen omgeving lopen. Deelnemers hebben vanaf zondag 14 februari vijftien dagen de tijd om de virtuele wedstrijd te lopen. Ze registeren hun tijd met hun sporthorloge of met de (gratis) app van Strava. Tot en met 28 februari kunnen zij hun tijd uploaden met een speciale code die deelnemers bij de inschrijving ontvangen. Ze mogen verschillende pogingen doen. Alleen de snelste tijd telt. Alle deelnemers ontvangen na afloop een medaille, een certificaat en een aandenken.

Er zijn verschillende onderdelen: een kindercross (t/m 11 jaar) over 1000 meter, een jeugdcross (12 t/m 17 jaar) over 2040 meter, de Stammercross over 4600 meter en de Veeneikcross over 8770 meter.

Het inschrijfgeld ligt tussen € 5 en € 9. Inschrijven is mogelijk tot en met vrijdag 12 februari 2021.

Meer informatie en inschrijven: Https://DiemerCross.nl