Natuurijsbaan gaat niet open

DIEMEN De natuurijsbaan van de Diemer IJsclub op De Sniep gaat deze winter niet open in verband met de coronamaatregelen. Dit heeft het bestuur van de Diemer IJsclub met pijn in het hart besloten.

Het bestuur van de Diemer IJsclub is tot de conclusie gekomen dat het als gevolg van de regelgeving van de rijksoverheid niet mogelijk is om de natuurijsbaan open te stellen. Het bestuur vindt het ook niet verantwoord. "De avondklok is verlengd tot en met 2 maart, winkels en horeca moeten tot die tijd de deuren gesloten houden en het wordt aanbevolen met niet te veel mensen bij elkaar te zijn en 1,5 meter afstand te houden.”
De Diemer IJsclub is van mening dat zij naleving van de regels niet kan garanderen. "Organisatorisch is het heel lastig om de 1,5 meter te handhaven, bijvoorbeeld al tijdens het aandoen en uitdoen van de schaatsen. De natuurijsbaan ligt op een plek waar veel verkeer langskomt en als er dan gezien wordt dat er op de ijsbaan geschaatst wordt heeft dat een aanzuigende werking, mede omdat in onze omgeving ook andere natuurijsbanen gesloten blijven."

“De Diemer IJsclub moet het hebben van vrijwilligers en die willen wij het niet aandoen om voor politieagent te moeten spelen en als het mogelijk te druk wordt mensen weg te moeten sturen. Helaas, maar het is niet anders. Laten we hopen dat het we tijdens een volgende winter in een coronavrije wereld leven en dat we onze mooie natuurijsbaan dan weer open kunnen stellen voor het publiek”, aldus het bestuur van de Diemer IJsclub.


Inschrijven voor knikker-toernooi

DIEMEN De Talentenfabriek van Welzijn Diemen organiseert op zaterdag 27 februari een knikkertoernooi voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar oud.

Het knikkertoernooi vindt plaats bij De Verbinding op het Van Markenplantsoen en duurt van 12.00 tot 14.00 uur. Alle kinderen krijgen een zakje knikkers en mogen tegen en met elkaar spelen. Aan het einde van het toernooi vindt de finale plaats. Er zijn leuke prijzen te winnen. Kinderen kunnen zich tot maandag 22 februari aanmelden via de website www.talenten-fabriek.nl.