Afbeelding

Sylvia Bon

Samen met haar man Kees Bon eigenaar van bloemenzaak Bon Fleur in Holland Park, werkt 20 jaar in Diemen.

Hoe gaat het met Bon Fleur?
"Wij zijn op 1 maart 2019 gestart aan de Pieter Mondriaansingel 221 in Holland Park. Daarvoor zaten wij 18 jaar met de zaak in Diemen-Noord. Het bevalt ons hier heel goed, maar het is door de coronamaatregelen een rare tijd. Dat geldt voor iedereen. Onze zaak is momenteel gesloten, maar wij hebben van de gemeente een standplaatsvergunning gekregen en staan met een kraam voor onze zaak."

Hoe gaat dat in zijn werk?
"Klanten mogen niet naar binnen, maar kunnen artikelen in de etalage aanwijzen. Ook staan er veel artikelen op de kraam. Klanten kunnen bij onze kraam afrekenen. Wij houden ons uiteraard aan de coronamaatregelen."

Wat zijn je hobby's?
"Concerten bezoeken, lezen en wandelen. Ik houd van artiesten als Kensington en Bryan Adams, maar ik vind De Toppers ook leuk. Helaas is het niet mogelijk om concerten te bezoeken. Ik lees voornamelijk thrillers. Ik ben bijna elke dag in de zaak, maar als vrij ben ga ik wandelen in en rond onze woonplaats Kockengen. Dat ligt in de buurt van Breukelen."

Heb je een favoriet vakantieland?
"Wij bezoeken graag steden. Wij zouden vorig jaar naar Madrid gaan, maar dat ging niet door in verband met de coronamaatregelen."

"Heb je een favoriete plek in Diemen?
"Onze zaak in Holland Park. Holland Park is een mooie en gemĂȘleerde wijk die enorm groeit. Er hangt hier een prettige sfeer. Mensen maken graag een praatje. Wij voelen ons echt in de wijk opgenomen. En ik ben al vanaf dag 1 verliefd op de tram die door Diemen rijdt."