Klaasse voorstander bouw nieuw zwembad

DIEMEN Sportcentrum Wethouder F.B. Duran is ruim 40 jaar oud. Wethouder van Sport Jeroen Klaasse hoopt dat de partijen in de Diemense gemeenteraad bij het maken van hun verkiezingsprogramma voor de raadsverkiezingen van 2022 ook nadenken over de toekomst van het zwembad.

Klaasse is zelf voorstander van de bouw van een nieuw zwembad. Klaasse: "Sportcentrum Wethouder F.B. Duran is in 1980 opgeleverd en heeft zijn langste tijd gehad. Het zwembad voldoet niet meer aan de huidige eisen. Wij zijn alleen al aan energie zo'n 200.000 euro per jaar kwijt. Het is vrijwel onmogelijk en heel duur om het zwembad volledig te moderniseren zodat het aan de huidige en toekomstige eisen voldoet.”

Minimaal 10 miljoen euro

Hij wijst erop dat een nieuw zwembad minimaal 10 miljoen euro zal kosten.

"Ik vind het belangrijk dat Diemen over een goed en modern zwembad beschikt. Daarom zal ik de programmacommissie van D66 vragen dit onderwerp op te nemen in het verkiezingsprogramma. Ik hoop dat andere partijen dit ook zullen doen. Als er inderdaad een nieuw zwembad komt, zal het nog geruime tijd duren voordat dat in gebruik kan worden genomen. Ik denk dat de voorbereidingen in de collegeperiode 2022-2026 getroffen zouden kunnen worden", aldus Klaasse.

2