Windmolens

Vervolg van voorpagina.

"De RES 1.0 is de eerste verkennende stap richting duurzame energie-opwek. De informatie hieruit is een van de bouwstenen voor de Omgevingsvisie die de gemeenteraad in december van dit jaar zal vaststellen. De Omgevingsvisie zal op haar beurt worden vertaald naar omgevingsplannen (hier is de planning nog niet van bekend). Als de omgevingsplannen zijn vastgesteld, zouden er mogelijk vergunningaanvragen kunnen komen van energiecoöperaties of ontwikkelaars die windmolens en/of zonneweides in Diemen zouden willen plaatsen. Ook hierbij geldt dat niet duidelijk is of en wanneer dit gebeurt. Bij alle stappen geldt dat er formele inspraak mogelijk is, zoals het indienen van zienswijzen, het inspreken bij de gemeenteraad e.d. En er is informele inspraak mogelijk door middel van participatietrajecten. Daarnaast is natuurlijk altijd bezwaar en beroep mogelijk tegen besluiten die zijn genomen door de gemeente."

Sikkes-van den Berg wil toch iets duidelijk maken: "Het doel van het college van B en W van Diemen is om een bijdrage te leveren aan de opwek van duurzame energie, niet om zomaar windmolens of zonneweiden te plaatsen. Wel moeten we ons realiseren dat we de klimaatverandering moeten tegengaan; daarvoor is de opwek van duurzame energie nodig." In de wijk IJburg is veel commotie ontstaan over de mogelijke plannen van de gemeente Amsterdam voor eventueel windmolens in het IJmeer en een zoekgebied van de gemeente Diemen, de Diemer Vijfhoek. Veel bewoners van die nieuwbouwwijk vrezen dat windmolens tot veel geluidsoverlast zullen leiden en hun woon- en leefgenot zullen aantasten. Tijdens een digitale inspraakavond van de gemeente Amsterdam voerden meer dan honderd tegenstanders het woord. Windalarm Amsterdam biedt de mogelijkheid om een petitie te ondertekenen: windalarm.amsterdam/nl/petitie.


Openingstijden politiebureau

DIEMEN De politie heeft in verband met de lockdown en de inzet voor de handhaving van de avondklok de openingstijden van het politiebureau aangepast.

Het politiebureau in Diemen is tot en met 9 februari alleen op dinsdagen en donderdagen van 13.00 tot 17.00 uur geopend voor publiek.