Het ontwerp van Tim Rodermans.
Het ontwerp van Tim Rodermans.

Tim Rodermans maakt muurschildering tunnel Waterhoenpad

DIEMEN Tim Rodermans gaat de muurschildering in de tunnel aan het Waterhoenpad in Diemen-Zuid maken.

Voor het verfraaien en het verhogen van de veiligheid van de tunnel aan het Waterhoenpad in Holland Park wordt een kunstwerk aangebracht in de vorm van een muurschildering. Drie kunstenaars hebben hiervoor een schetsontwerp gemaakt: Tim Rodermans, Jan van der Ploeg en Studio Giftig.

Voorkeur

Bewoners van Holland Park konden in december hun voorkeur uitspreken voor een van de drie ontwerpen. Het ontwerp van de kunstenaar Tim Rodermans sprak bewoners het meeste aan. Dat blijkt ook uit alle verzamelde stemmen. Met een ruime meerderheid van de stemmen is Tim Rodermans de winnaar geworden van deze ontwerpwedstrijd.

Tim Rodermans heeft in augustus het graffitikunstwerk onder het spoorwegviaduct aan de Muiderstraatweg gemaakt. Er is door veel inwoners van Diemen positief gereageerd op dat ontwerp.

Beleving

Bij viaducten en tunnels gaat het vaak om beleving. Mensen willen een veilig gevoel, zeker in de wintertijd als het vroeg donker is. Door het aanbrengen van muurschilderingen ervaren de gebruikers de doorgang als aangenaam en nemen ze zelfs de tijd om van viaducten te genieten. Door een vriendelijke sfeer gaan de viaducten leven. Tim Rodermans is blij dat de keuze op zijn ontwerp is gevallen. "Ik ben intens blij. De ontlading is enorm, weer een droom die uitkomt. Ik kan het nog niet geloven."

De werkzaamheden voor het aanbrengen van het kunstwerk starten nog voor de zomervakantie.