Afbeelding
Foto:

Aron Boskma

Eigenaar Scooter Diemen aan de Ouddiemerlaan 24, werkt zes jaar in Diemen

Hoe gaat het met Scooter Diemen?
"Het gaat goed met de zaak. Wij zijn zes jaar geleden gestart en hebben inmiddels veel vaste klanten. Niet alleen uit Diemen, maar ook uit plaatsen in de omgeving zoals Weesp. Wij verkopen scooters - vooral van merken van het bovensegment - en accessoires en verrichten reparaties. Mijn vrouw doet vooral de verkoop, mijn zoon Jesse en ik zijn vaak in de werkplaats bezig."

De zaak is uitgebreid.
"Wij beschikken nu ook over een ruime showroom. Daar staan veel scooters. Wij zetten slechts een klein aantal scooters op straat. Wij willen de overlast voor buren en passanten zo veel mogelijk beperken."

Heb je hobby's?
"Vooral sleutelen in de werkplaats van Scooter Diemen. Verder doe ik aan jetskiën bij de Schellingwouderbrug in Amsterdam."

Heb je iets met sport?
"Ik ben vroeger doelman geweest bij ZPC in Amsterdam. Ik ben in Amsterdam-Oost opgegroeid en woon nu in Betondorp. Ik ben uiteraard voor Ajax. Ik ging vroeger naar de thuiswedstrijden in het Ajax-stadion en ging ook vaak naar trainingen. Spelers gaven dan ansichtkaarten met hun handtekening."

Heb je een favoriet vakantieland?
"Wij gaan graag naar Curaçao, maar we zijn vorig jaar niet op vakantie geweest vanwege de coronamaatregelen."

Wat doe je over tien jaar?
"Ik hoop dat wij dan nog steeds met Scooter Diemen op de Ouddiemerlaan zitten. Nu helpt mijn zoon ons in de zaak, maar ik hoop dat de situatie over tien jaar andersom is. Dat wij onze zoon dan helpen."