Verdachten van straatroof aangehouden

DIEMEN De politie heeft vrijdag rond 20.00 uur op de Middenweg vier mannen aangehouden die ervan worden verdacht dat zij een straatroof hebben gepleegd op de Bergwijkdreef in Diemen-Zuid.

De politie kreeg vrijdag rond 19.00 uur een melding binnen van een gewapende straatroof op de Bergwijkdreef. Het slachtoffer had via een verkoopsite een afspraak gemaakt om een telefoon te verkopen. De verkoper en de persoon die had aangegeven de telefoon te willen kopen, maakten een afspraak om elkaar te ontmoeten bij een appartementencomplex in Holland Park. Nadat het slachtoffer de telefoon had overhandigd liet de koper geen geld zien, maar een vuurwapen. De man bedreigde het slachtoffer en schoot vervolgens in de lucht. De verdachte vluchtte de Bergwijkdreef op in de richting van een auto die geparkeerd stond op een parkeerplaats. Hier stapte de verdachte in. Het slachtoffer wist een goede omschrijving van de verdachte en het kenteken van de auto door te geven aan de politie. Meerdere politie-eenheden gingen op zoek naar het voertuig en rond 20.00 uur werd de auto aangetroffen op de Middenweg ter hoogte van de Kruislaan. De politie hield de vier inzittenden aan. De verdachten zijn vier Amsterdammers in de leeftijd van 16 tot 20 jaar. De recherche onderzoekt de zaak en verzoekt getuigen of mensen die over camerabeelden beschikken contact op te nemen via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.


Diemenaar aangehouden na straatroof

DIEMEN De politie heeft zondagavond in Duivendrecht een 19-jarige man uit Diemen en een 19-jarige Amsterdammer aangehouden die ervan worden verdacht een 14-jarige krantenbezorger te hebben beroofd.

De krantenbezorger was bezig met zijn ronde. Hij werd rond 19.45 uur op de Rijksstraatweg in Duivendrecht aangesproken door de bijrijder van een voertuig. Het slachtoffer vertrouwde de situatie niet en probeerde er vandoor te gaan. De bijrijder ging hierop achter het slachtoffer aan en dwong hem zijn waardevolle spullen af te staan. Een passant die de straatroof zag gebeuren waarschuwde de politie. De politie hield de twee verdachten korte tijd later aan.