Marvin van Rijn en Kim Bohnenn voor de tweede vestiging van IB Makelaars.
Marvin van Rijn en Kim Bohnenn voor de tweede vestiging van IB Makelaars. Foto: Trudy Kroese

IB Makelaars opent tweede vestiging in Holland Park

DIEMEN IB Makelaars opent binnenkort een tweede vestiging aan de Piet Mondriaansingel 287 in Holland Park. Marvin van Rijn vertelt over het bedrijf. Hij en zijn vrouw Kim Bohnenn zijn samen eigenaar van IB Makelaars.

IB Makelaars ging op 16 december 2016 van start in de vestiging aan het Diemerplein 10 in winkelcentrum Diemerplein. Het bedrijf heeft de afgelopen vier jaar een goede en betrouwbare reputatie opgebouwd. "Ik ben hier vier jaar geleden alleen begonnen en het bedrijf is enorm gegroeid. Inmiddels zitten we al met vier personen op kantoor, te weten: Marjoleine, Fleur, Kim en ikzelf. Verder zit ook Hypotheek Visie sinds een jaar bij ons in het kantoor. Dat resulteert in een fijne samenwerking voor zowel de klant als voor ons."

Marvin vertelt dat IB Makelaars zich richt op de verkoop, aankoop en verhuur van woningen in de regio Groot Amsterdam. Marvin en Kim hebben besloten om een tweede vestiging in Holland Park te openen. Marvin: "Holland Park is een wijk die volop in ontwikkeling is. Er zijn nu al zo'n 3000 woningen opgeleverd en in de toekomst zal de wijk uit zo'n 6000 woningen bestaan. Wij richten ons op de verkoop en aankoop van bestaande woningen en op de verkoop van toekomstige nieuwbouwwoningen. Ik denk dat het voor bewoners van Holland Park prettig is dat zij bij een makelaar terecht kunnen die goed op de hoogte is van de wijk. Door een fysiek kantoor te hebben in deze snel groeiende wijk zijn wij continu op de hoogte van wat er speelt. Door hier goed op in te spelen kunnen wij vraag (kopers) en aanbod (verkopers) perfect matchen. Daarnaast kunnen de bewoners van Holland Park voor vragen direct bij ons binnenlopen. Wij gaan ons vanuit de vestiging aan de Piet Mondriaansingel vooral richten op de woningmarkt in Holland Park, Amsterdam-Zuidoost en Ouderkerk aan de Amstel."

Marvin geeft aan dat er veel belangstelling is voor woningen in Diemen. "We spreken op dit moment van een verkopersmarkt. Er is in deze regio veel schaarste aan woningen en de hypotheekrente staat laag. In verhouding tot de woningprijzen in Amsterdam krijg je in Diemen voor hetzelfde aankoopbedrag een grotere woning. En juist dat is momenteel de wens van veel kopers. Wij zien dat veel mensen om allerlei redenen groter willen gaan wonen. Op dit moment werken veel mensen thuis en de verwachting is dat dit in de toekomst zo zal blijven. In ieder geval een paar dagen per week. Het is dan prettig als je over een grotere woning beschikt die net die extra werkkamer heeft."

"Diemen is een aantrekkelijke gemeente om in te wonen: een goede centrale ligging en om de hoek van Amsterdam; mensen wonen hier relatief rustig, maar kunnen als zij dat willen de drukte en gezelligheid van Amsterdam opzoeken. Diemen beschikt ook over goede voorzieningen zoals diverse basisscholen, sportaccommodaties, speelplaatsen voor kinderen, een ruim aanbod aan cultuur in bijvoorbeeld Theater de Omval, winkels en horeca. Daarnaast is het openbaar vervoer uitstekend. Veel mensen ervaren Diemen als een prettige omgeving om te wonen. Het is tevens een fijne gemeente voor kinderen. Zij kunnen hier op een veilige manier opgroeien."

IB Makelaars huurt het nieuwe pand aan de Piet Mondriaansingel van de ontwikkelaar van Holland Park. Namens deze ontwikkelaar spreekt Nick Capel: "Wij zijn blij met de komst van IB Makelaars naar Holland Park. Het gaat om jonge ondernemers die net als wij enorm enthousiast zijn over de kracht en mogelijkheden van Holland Park. Ons inziens passen zij uitstekend in Holland Park."

Marvin: "De opening van het nieuwe kantoor staat gepland voor 1 april. We zijn nu al druk bezig met verbouwen, zodat het straks een prachtig kantoor is. Uiteraard kunnen de bewoners van Holland Park vanaf nu al gebruikmaken van onze diensten. Deze zullen tot de opening vanuit ons kantoor in Diemen Centrum uitgevoerd worden."