Scholen

Vervolg van voorpagina.

Ploeg schreef een brief aan de ouders van de leerlingen van de scholen die zijn aangesloten bij Stichting Florente. Hierin schetste hij de situatie: het is voor scholen vrijwel onmogelijk om naast het organiseren en begeleiden van onlinelessen ook nog eens noodopvang op school te geven aan grote groepen leerlingen. Dit vergt veel van de leerkrachten en directies. Hij vreest dat dit na de lockdown zal leiden tot ziekteverzuim onder leerkrachten en door het ontbreken van invalkrachten zal dat weer tot gevolg hebben dat leerlingen naar huis moeten worden gestuurd.

Ploeg: "De brief aan de ouders heeft zeker effect gehad. Er zijn nu minder kinderen die gebruikmaken van de noodopvang op onze scholen in Diemen. Maar het aantal kinderen dat naar de noodopvang komt is nog steeds te hoog. We hebben onze zorgen hierover direct gemeld en zijn in gesprek gegaan met onder andere de gemeente over oplossingen. Zo zouden bijvoorbeeld medewerkers van het zwembad ingezet kunnen worden bij de noodopvang. Gelukkig kunnen we een beroep doen op wat medewerkers van de kinderopvang, maar de noodopvang blijft ook landelijk een pittige klus."

Goed nieuws is dat er bij de gemeente geen meldingen zijn binnengekomen van leerlingen van de basisscholen in Diemen die niet over apparatuur beschikken om thuis online-onderwijs te kunnen volgen.

Dit heeft wethouder Jeroen Klaasse van Onderwijs donderdag aan de gemeenteraad verteld tijdens de informatieve gemeenteraadsvergadering. De wethouder reageerde op een vraag van de fractie van de Ouderenpartij Diemen.

De wethouder vertelde dat er tijdens de lockdown in het voorjaar van 2020, toen de basisscholen eveneens gesloten waren, enkele meldingen zijn binnengekomen van leerlingen die thuis niet over de juiste apparatuur beschikten om op een goede manier online-onderwijs te kunnen volgen. Het ging om computers en/of laptops.

De wethouder gaf aan dat de basisscholen inmiddels over veel apparatuur beschikken. Leerlingen die niet over de juiste apparatuur beschikken, kunnen die van hun school lenen. Hans Ploeg onderschrijft de woorden van wethouder Klaasse. "Wij hebben als Stichting Florente extra apparatuur besteld die leerlingen kunnen lenen. Dinsdag zijn de bestelde 115 laptops binnengekomen."