Veel winkels blijven nog langer dicht.
Veel winkels blijven nog langer dicht.

'Verlenging lockdown komt hard aan'

DIEMEN Hoewel ondernemers het al zagen aankomen, is het besluit van het kabinet om de lockdown met drie weken te verlengen hard aangekomen.

Premier Rutte maakte dinsdagavond bekend dat de lockdown tot en met dinsdag 9 februari duurt. Een van de gevolgen van de lockdown is dat niet-essentiĆ«le winkels en de horeca langer gesloten moeten blijven. Hans PĆ¼ttmann, voorzitter van Winkeliersvereniging Diemerplein: "Het was voor veel ondernemers al een gevecht om overeind te blijven en als gevolg van het besluit van het kabinet wordt de strijd van die ondernemers alleen maar groter. Maar ik wil wel benadrukken dat ik de gezondheid van de mensen het belangrijkste vind." Hij heeft veel respect voor de initiatieven van lokale ondernemers in Diemen: veel horecabedrijven hebben een afhaalservice en bezorgen maaltijden aan huis en ook veel zelfstandige ondernemers bezorgen artikelen bij hun klanten thuis. "Ik roep de inwoners van Diemen opnieuw op om hun inkopen bij de lokale ondernemers in Diemen te blijven doen. Zij kunnen de websites van de ondernemers bezoeken, maar ook - indien mogelijk - de artikelen in de etalages bekijken en die vervolgens online bestellen."
Het kabinet heeft ook bekendgemaakt dat zij hoopt dat de basisscholen en de kinderopvang op 25 januari weer open kunnen.

5