Afbeelding
Foto:

Anne Voorbergen

Boswachter in Diemerbos, werkt sinds 1,5 jaar in Diemen

Waaruit bestaat je werk?
"Ik ben boswachter Publiek bij Staatsbosbeheer regio Gooi & Kennemerland. Ik werk niet alleen in het Diemerbos. Ik ben bijvoorbeeld ook boswachter op Buitenplaats Elswout en Middenduin nabij Haarlem, de Haarlemmermeer en eilanden in het Gooi-, IJ- en Eemmeer. Als boswachter Publiek houd ik mij bezig met allerlei zaken die betrekking hebben op recreatie en communicatie in onze natuurgebieden. Ik ben zeker een keer per twee weken in het Diemerbos aanwezig."

Wat zijn je hobby's?
"Kajakken, het spotten van vogels en het onderhouden van mijn eigen moestuin."

Heb je een favoriet vakantieland?
"IJsland en Scandinavië. Mijn vriend en ik zijn enkele jaren geleden in Kirgizië geweest en dat is goed bevallen. Daar willen wij zeker nog een keer heen."

Heb je favoriete muziek?
"Ik houd van muziek uit IJsland. Tot mijn favoriete artiesten behoren Björk, Lamb, Heather Nova en Radiohead. Ik ga graag naar popconcerten, maar dat zit er nu niet in."

Waar ga je uit?
"Mijn vriend en ik gaan graag uit eten of naar het theater. Mijn vriend woont in Alkmaar, ik woon in Arnhem. Dus als we uitgaan is het in een van die twee plaatsen. Maar door de coronamaatregelen gaan we momenteel niet uit."

Waarom moeten mensen het Diemerbos bezoeken?
"Het is een prachtig bos dicht bij Diemen en dicht bij de grote stad Amsterdam. Ik adviseer bezoekers vaak om ook eens in het oostelijk deel van het Diemerbos te gaan kijken. Dat deel van het Diemerbos bestaat uit resten van een oud veenlandschap."