Busbaan

Vervolg van voorpagina.

"Landelijk wordt dat bereikt door het aanleggen van drempels, een speciaal wegdekprofiel en door het snelverkeer te combineren met langzaam verkeer. In Diemen gaat het net andersom (dus geen gebruikelijke materialen voor een 30 kilometerweg en geen snelheidremmende drempels) en wel omdat het GVB en de hulpdiensten geen tijdverlies willen oplopen. De bewoners zijn ernstig bezorgd omdat de politie niet handhaaft bij sober ingerichte 30 kilometerwegen en deze bevoegdheid niet kan overdragen aan handhavers van de gemeente. De roep om een second opinion door een onafhankelijk verkeersdeskundig bureau wordt door B en W genegeerd."
VerkeerD door Diemen-Zuid geeft aan dat veel bewoners van Diemen-Zuid zich zorgen maken over het voornemen van het college van B en W om de busbaan open te stellen voor al het verkeer. Kinderen, ouders en ouderen steken de busbaan dagelijks diverse keren over om naar de scholen te gaan (De Ark en het Atelier), de nieuw aangelegde speeltuin of naar winkelcentrum De Kruidenhof. “Als de busbaan opengesteld wordt voor snelverkeer dan is het wachten op ongelukken. Jaarlijks valt 6% van alle verkeersslachtoffers binnen de zogenaamde 30 kilometerwegen. Bij Veilig Verkeer Nederland gaat 40% van alle 8000 binnengekomen verkeersklachten over snelheidsoverschrijding op 30 km.-wegen", aldus de buurtgroep. De buurtgroep is het niet eens dat B en W groen licht geven voor een plan dat niet toekomstgericht is en niet in lijn is met de ambities die de gemeente Diemen uitdraagt. “Ook landelijk gezien kiezen gemeentes ervoor om woonwijken autoluw te maken, niet enkel vanwege verkeersveiligheid, maar zeker ook uit milieukundig oogpunt en leefbaarheid van de woonomgeving”, aldus de buurtgroep.


Dief van fiets aangehouden

DIEMEN De politie heeft in de nacht van vorige week dinsdag op woensdag in Diemen-Zuid een fietsendief op heterdaad betrapt.

Agenten zagen tijdens een surveillance dat een man op zijn hurken zat bij de fietsenstalling bij het station. Ook zagen de agenten meerdere inbrekerswerktuigen om de man en een fiets heen liggen. Het werd de agenten al snel duidelijk dat het niet om de fiets van de man ging. Hij is aangehouden.