Bouwplan Buitenlust

Vervolg van voorpagina.

Het college van B en W besluit dan om dit conceptplan al dan niet aan de gemeenteraad aan te bieden. De gemeenteraad moet vervolgens een definitief besluit nemen of er in Buitenlust gaat worden gebouwd.

"De werkgroep Buitenlust Groen bestaat uit tien bewoners van Buitenlust. Wij spreken namens de bewoners van alle 130 adressen in Buitenlust. Het is duidelijk dat vrijwel geen enkele bewoner van Buitenlust wil dat er in hun kleine wijk, omsloten door grote infrastructuur, woningen worden gebouwd. De gemeente luistert echter niet naar ons en drijft haar eigen zin door. Er is ook nauwelijks communicatie met de gemeente mogelijk. Wij begrijpen dat er in verband met de coronamaatregelen geen fysieke bijeenkomsten kunnen plaatsvinden, maar er zijn diverse manieren om met ons in contact te treden", aldus een woordvoerder van de werkgroep.

Fracties

Werkgroep Buitenlust Groen pleegt ook overleg met werkgroep Biesbosch-Diemen, die zich verzet tegen plannen van de gemeente om aan de Griend in Diemen-Zuid sociale huurwoningen te bouwen. De plannen om in die wijk in Diemen-Zuid woningen te bouwen worden nu even uitgesteld vanwege het gebrek aan ambtelijke capaciteit. Leden van de werkgroep Buitenlust Groen hebben ook regelmatig contact met fracties in de gemeenteraad.

Reactie college

Wethouder Lex Scholten: “Wij nemen de bewoners serieus, maar het tekort aan betaalbare woningen en de mensen die 15 jaar op een wachtlijst staan nemen wij ook serieus. Voor betaalbare woningen is het nodig dat de grond goedkoop is. Bij deze projecten is de gemeente de eigenaar van de grond en daarmee kun je de betaalbaarheid garanderen. Het plan voorziet in 40 appartementen voor senioren en starters. In het plan zullen wij ervoor zorgen dat er voldoende ruimte blijft voor spelen, groen en parkeren. Het is aan de gemeenteraad om te besluiten of dat voldoende gelukt is en of de leefbaarheid in de wijk met dit plan ook in de toekomst goed is. Het is jammer dat de werkgroep niet mee wil denken over het plan dat we aan de gemeenteraad gaan voorleggen. Het standpunt van de werkgroep dat er geen woningen mogen komen is helder en zal ongetwijfeld door de gemeenteraad worden meegewogen."