Vul de vragenlijst in van de Gezondheidsmonitor, want dat is belangrijk voor het gezondheidsbeleid van inwoners.
Vul de vragenlijst in van de Gezondheidsmonitor, want dat is belangrijk voor het gezondheidsbeleid van inwoners.

Help mee aan een gezondere Gooi en Vechtstreek

REGIO De tweede en laatste herinnering van de Gezondheidsmonitor valt op donderdag 12 november op de deurmat.

Dit vierjaarlijkse, grootschalige vragenlijstonderzoek van GGD Gooi en Vechtstreek is op 24 september begonnen. "Deze tweede herinnering is heel belangrijk", aldus Manita van Acker, epidemioloog van GGD Gooi en Vechtstreek. "Nog niet genoeg mensen hebben de vragenlijst ingevuld en dan komt de kwaliteit van het onderzoek in het gedrang. Vorige week hadden pas drie op de tien mensen meegedaan. Daarom vragen we de mensen nogmaals dringend om mee te doen. Elke 20ste deelnemer ontvangt een VVV-bon van 20 euro als dank voor het invullen. Je helpt mee met het beter maken van het gezondheidsbeleid van de inwoners en dat is voor de gemeenten en instanties, en uiteindelijk voor alle inwoners, belangrijk."

Vragenlijstonderzoek

25.000 willekeurig gekozen inwoners van achttien jaar en ouder uit de Gooi en Vechtstreek hebben een uitnodiging ontvangen voor het vragenlijstonderzoek over onder meer gezondheid, leefgewoonten en het welzijn. GGD Gooi en Vechtstreek voert het onderzoek uit in opdracht van de zeven regiogemeenten.

"Nu met de coronacrisis willen we bijvoorbeeld ook graag weten of corona impact heeft op je hoeveelheid beweging, op het hebben van stress en op eenzaam of depressief voelen. Het is goed dat dit in beeld komt, zodat deze issues opgepakt kunnen worden."

Vertrouwelijk

De antwoorden worden altijd vertrouwelijk behandeld. "De uitslag van het onderzoek bespreken we met de gemeenten en andere overheidsinstanties zodat hun gezondheidsbeleid en activiteiten voor de komende jaren aangepast kunnen worden op de behoefte van de inwoners. Ook geven we advies over een gezonde leefstijl.”

Het onderzoek sluit op 4 december. Meer informatie en de vragenlijsten zijn te vinden op www.ggdgv.nl/GM2020. De GGD publiceert in juni 2021 de resultaten in regionale kranten en op de GGD-website.