Bij Amaris Zorggroep brengt Jerusalema Challenge vrolijkheid en plezier.
Bij Amaris Zorggroep brengt Jerusalema Challenge vrolijkheid en plezier.

Heupen los en handen in de lucht bij Amaris Zorggroep

REGIO De Jerusalema Challenge bestaat alweer een tijdje. Over de hele wereld doen mensen uit de zorg hetzelfde dansje en posten het vrolijke momentje vervolgens op YouTube.

Ook in Nederland is in ‘zorgland’ deze rage ontstaan. Zorgmedewerkers hebben het dit jaar zwaar voor de kiezen gekregen en er is grote behoefte aan een luchtig en verbindend moment met elkaar. Ook binnen Amaris ontstond deze behoefte en brengt de Jerusalema Challenge vrolijkheid en plezier in een tijd waarin we te maken hebben met corona.

Dansen staat voor plezier en saamhorigheid. Deze twee kenmerken zien we bij Amaris bij onze medewerkers en als interactie met onze cliënten als energie terug. Onze zorg wordt naast grote professionaliteit ook met heel veel warmte en compassie geboden. Het coronavirus bederft helaas een hoop pret en het is lastig om de nabijheid tot elkaar te vinden met alle persoonsbeschermende maatregelen en anderhalve meter afstand tot elkaar, maar we laten de moed niet zakken!

Op de beat van DJ Master KG werd op verschillende locaties door zorgmedewerkers, managementteam, behandelaren en medewerkers van ondersteunende diensten zeer enthousiast de Jerusalema Challenge gedanst. Op de afdeling, thuis of buiten gingen de heupen los en de handen in de lucht. Kostbare momenten van verbinding die juist in deze tijd zo hard nodig zijn. Er is een leuk filmpje opgenomen dat terug te vinden is op de sociale media. Ondanks de beperkingen van de coronatijd spreekt het filmpje grote verbondenheid met elkaar uit.