Melissa Alblas op haar Escooter, (Foto: Paul Tolenaar)
Melissa Alblas op haar Escooter, (Foto: Paul Tolenaar) Foto: Paul Tolenaar

Vivium biedt medewerkers voordelige Ecooter aan

REGIO Lekker uitwaaien, niet meer afhankelijk zijn van het openbaar vervoer, makkelijker en sneller dan een fiets. De elektrische scooter hoor je niet, ruik je niet én is voor medewerkers van Vivium voordelig aan te schaffen.

Twee medewerkers over hun nieuwe aanwinst: "Hij is stoer, blits en ik ben er heel blij mee." Melissa Alblas uit Lelystad was op zoek naar een e-bike, maar ging meteen voor de Ecooter toen ze die in het meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden van Vivium zag.

"Dat is toch leuker en blitser." De leerling-verzorgende werkt als helpende plus bij De Hogeweyk in Weesp en moet best een eindje naar het station fietsen om met het openbaar vervoer naar haar werk te gaan. "Met de Ecooter ben ik er veel sneller. De rit is precies lang genoeg om je hoofd even lekker leeg te maken.’

Reizen hoort bij de zorg en daarom heeft Vivium een speciale regeling die medewerkers ondersteunt. De basis is een riante reiskostenvergoeding voor woon- en werkverkeer. Daarnaast kunnen medewerkers met belasting- en inkoopvoordelen hun secundaire arbeidsvoorwaarden naar keuze uitbreiden.

Met het aanbod toont Viviums de zorg voor gezondheid van mens en milieu. Vandaar de korting op duurzame vervoersmiddelen zoals de (elektrische) fiets of Ecooter, korting op abonnementen van fitnesscentra en ook voor uitstapjes ter ontspanning, zoals naar de dierentuin. Betalen voor een Ecooter kan ineens of gespreid en vanuit het salaris en/of toeslagen en uitkeringen. Wat past bij ieders portemonnee.

Veronique Rotteveel werkt als helpende in de nachtdienst in Naarderheem en woont in Almere. "Dan is een scooter veel praktischer dan een auto. Bovendien is zo’n elektrische scooter beter voor het milieu", legt Veronique uit. "Luxe dat Vivium dit aanbiedt en mooi dat je zoiets met belastingvoordeel kunt kopen, want het leven is al duur genoeg."

Als je interesse hebt om te werken in de zorg? Kijk op www.werkenbijvivium.nl.