Centrum voor Levensvragen geeft altijd professionele begeleiding.
Centrum voor Levensvragen geeft altijd professionele begeleiding. Foto:

Centrum voor Levensvragen biedt altijd een luisterend oor

REGIO Een leven kan ingrijpend veranderen door ziekte, verlies of het ouder worden. Je kunt niet meer alles doen wat eerder vanzelfsprekend was.

Er zijn gevoelens van verdriet, boosheid, angst of eenzaamheid. Gedachten spoken door je hoofd. Soms weet je niet meer hoe je verder moet nu de toekomst er totaal anders uitziet.

Familiecontact

Marjolein (52 jaar, kanker) worstelt met familiecontact: “De tijd waarin ik me goed voel, wil ik besteden met mijn man en kinderen. Mijn moeder en mijn zus snappen niet dat ik meer rust wil.” Haar man Bert (55 jaar) voelt zich machteloos en heeft angst over hoe het verder gaat met zijn vrouw. "Ik wil haar niet ook nog met mijn gevoelens belasten", vertelt Bert.

Het Centrum voor Levensvragen ondersteunde Marjolein en Bert. Marjolein kreeg het vertrouwen om met anderen te delen wat zij belangrijk vindt in het leven. Berts gevoelens werden serieus genomen en minder beladen. Hij durfde ze te delen met zijn vrouw, waardoor er meer openheid ontstond in hun relatie.

Professionele begeleiding

De consulenten van Centrum voor Levensvragen bieden professionele begeleiding. U kunt vrijblijvend en zonder verwijzing contact opnemen met het centrum. Er zijn vijf kosteloze gesprekken mogelijk voor mensen van vijftig jaar en ouder, ongeneeslijk zieken en hun naasten. Het ministerie van Volksgezondheid financiert het Centrum voor Levensvragen.

In coronatijd staan wij ook voor u klaar. Onze consulenten kunnen op huisbezoek komen, telefoneren of videobellen. Bel 06-260 554 38 of mail naar info@centrumlevensvragengooi.nl. Kijk voor meer informatie over Centrum voor Levensvragen op www.centrumlevensvragengooi.nl.