De app BeterDichtbij voor onlinecontact tussen patiënt en zorgverlener.
De app BeterDichtbij voor onlinecontact tussen patiënt en zorgverlener.

Tergooi zet BeterDichtbij-app in voor onlinecontact tussen patiënt en zorgverlener

REGIO Tergooi maakt steeds meer gebruik van de app BeterDichtbij voor onlinecontact tussen patiënt en zorgverlener. Het gebruik van deze app is van grote waarde, zeker nu tijdens de coronacrisis.

BeterDichtbij maakt het mogelijk videoconsults en onlineconsults via de mobiele telefoon en tablet te voeren. Het is een gebruiksvriendelijke en veilige manier voor onlinecontact. Daardoor hoeven patiënten minder vaak naar het ziekenhuis te komen.

De app wordt vooralsnog ingezet voor specifieke afspraken bijvoorbeeld als onlineconsult bij het beoordelen van een behandeling bij voorstadia van huidkanker. In dit laatste geval stuurt de patiënt via de app een foto naar de dermatoloog. Op basis hiervan volgt een videoconsult, telefonisch consult of fysiek consult. De BeterDichtbij-app werkt heel makkelijk, voor zowel de patiënt als de specialist. Je hebt direct contact en geen DigiD nodig om in te loggen. Bovendien scheelt het videoconsult de patiënt een ritje naar het ziekenhuis. In de komende periode gaan steeds meer zorgverleners in Tergooi de app gebruiken om in contact te blijven met hun patiënten, zodat deze niet naar het ziekenhuis hoeven te komen als dat niet strikt noodzakelijk is. De arts of polikliniek informeert de patiënten hierover als deze werkwijze voor hen van toepassing is.

BeterDichtbij is ontwikkeld op initiatief van 28 regionale ziekenhuizen en wordt inmiddels in een groot aantal ziekenhuizen en huisartsenpraktijken in Nederland ingezet. De BeterDichtbij-app werkt vergelijkbaar als WhatsApp, alleen dan met de zekerheid dat de belangrijke zorggegevens alleen voor de eigen arts en het ziekenhuis toegankelijk zijn. Patiënten kunnen de app gebruiken als ze daarvoor worden uitgenodigd door hun arts.

Inloggen kan alleen onder de eigen naam, een pincode en een persoonlijke authenticatiecode die de patiënt via sms ontvangt. Zelfs bij verlies van de telefoon kan niemand bij het gesprek dat met het ziekenhuis is gevoerd. Met gebruik van BeterDichtbij neemt Tergooi de volgende stap in het digitaal aanbieden van zorg, iets dat in de huidige coronacrisis van grote waarde is. Ook in de toekomst blijft het ziekenhuis deze dienst beschikbaar stellen als een van de manieren om de zorg dichter bij de patiënt te brengen.