Afbeelding

Liska Koekoek

Voorzitter Muziekschool Diemen, woont drie jaar in Diemen

Hoe gaat het met de Muziekschool Diemen?
"Het gaat goed met de Muziekschool Diemen. Wij kunnen momenteel geen fysieke lessen geven. Onze docenten geven dus online les. Het aantal leerlingen is de afgelopen tijd toegenomen. Wij hebben nu 250 leerlingen. Dat heeft te maken met de groei van Diemen. Daarnaast vormt muziek in de coronaperiode een prettige afleiding."

Wat doe je voor werk?
"Ik doe communicatie en marketing bij FIPRO. Dat is een internationale vakbond voor profvoetballers."

Wat zijn je hobby's?
"Muziek, kunst, wielrennen en schaatsen. Ik ben lid van Kunstzin Diemen en schilder, van abstract tot modern. Ik schaats elke zaterdag op de Jaap Edenbaan."

Ben jezelf actief met muziek?
"Ik bespeel geen instrument, maar zing thuis met mij karaokeset. Ik houd van diverse soorten muziek: artiesten als Agnes Nobel, The Outcast en vrolijke klassieke muziek. Ik luister momenteel veel naar hiphop. Ik ga ook graag naar concerten, maar dat kan nu helaas niet."

Heb je een favoriet vakantieland?
"Wij komen graag in Thailand. Maar ik wil even zeggen dat de Veluwe in Nederland wel eens wordt onderschat. Dat is een mooi gebied."

Wat kan er beter in Diemen?
"Ik zou graag willen dat er hier nog een lekker hip koffietentje komt. Ik vond koffiezaak Bicker op het Diemerplein leuk. Dat was niet per se een hipsterzaak, maar wel erg leuk. Diemen heeft al echt veel nieuwe initiatieven. Ik vind House of Bird in het Diemerbos is ook echt te gek en gelukkig hebben ze ook lekkere koffie in Theater de Omval."