De Kort treedt terug als gemeente-secretaris

DIEMEN Gemeentesecretaris Jan Dick de Kort treedt per 1 januari terug als gemeentesecretaris van Diemen.

Hij heeft aan het college van burgemeester en wethouders aangegeven wegens zijn gezondheidssituatie terug te willen treden als gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Diemen. Hij blijft wel aan de gemeente verbonden en zal de functie van projectmanager gaan vervullen. De functie van gemeentesecretaris zal tijdelijk worden waargenomen door Kees Schelling, die deze rol ook al vervulde tijdens de afwezigheid van Jan Dick de Kort. Het college is een de procedure voor de werving en selectie van een opvolger gestart.

Sinds 2006

Jan Dick de Kort is gemeentesecretaris van Diemen vanaf 2006. Sinds begin dit jaar is hij wegens gezondheidsproblemen afwezig. Hij heeft aangegeven dat hij in de functie van gemeentesecretaris niet meer zal kunnen brengen wat hij gewend is en wat een goede invulling van de functie vereist. Met pijn in het hart doet hij daarom afstand van die functie. Hij blijft wel behouden voor de gemeente Diemen en zal als projectmanager aan de slag gaan. “Ik zie ernaar uit om met elkaar verder te bouwen aan de moderne, dienstverlenende en fijne organisatie die Diemen is”, aldus de scheidende gemeentesecretaris.

Burgemeester Boog laat namens het college weten met bedroefd gemoed het verzoek van Jan Dick de Kort te hebben gehonoreerd. Het college heeft veel waardering voor de werkzaamheden die De Kort sinds 2006 heeft verricht.


Kerkklokken luiden rond jaarwisseling

DIEMEN - De klokken van de rooms-katholieke kerk Sint Petrus' Banden aan de Hartveldseweg zullen vanaf de jaarwisseling tien minuten luiden.

Inwoners van Diemen kunnen de kerkklokken op 1 januari vanaf middernacht tot 00.10 uur horen luiden. Het is de eerste keer dat de klokken van de kerk bij het begin van het jaar luiden.