Afbeelding
Foto:

Joep van Weerdenburg

Welzijnscoach en buurtsportcoach bij Welzijn Diemen, woont 23 jaar in Diemen

Wat doe je bij Welzijn Diemen?
"Als welzijnscoach probeer ik om mensen op hun eigen verzoek aan een van onze activiteiten te koppelen. We gaan dan samen op zoek naar een activiteit die bij de cliënt past. We kijken bijvoorbeeld naar de hobby's van de cliënt en of er een activiteit is die bij zijn of haar interesses past. Als buurtsportcoach ben ik vooral bezig met de wandelclub en de scootmobielclub. Ik werk 24 uur per week bij Welzijn Diemen, daarnaast werk ik als mensendiecktherapeut in Bussen en Hilversum. Ik beleef aan beide banen veel plezier."

Wat zijn je hobby's?
"Sport. Ik voetbal in het eerste team van SV Diemen. Ik speel rechtsbuiten. We komen dit seizoen uit in de vierde klasse op zaterdag. Wij zijn de competitie heel goed begonnen. We hebben alle wedstrijden gewonnen en staan bovenaan. De competitie ligt al een tijd stil in verband met de coronamaatregelen. Ik heb geen idee of de competitie dit seizoen nog hervat wordt. Ook fiets ik graag op de racefiets. Ik fiets tussen mijn woning in Diemen-Zuid en mijn werk in Bussum en Hilversum."

Waar ga je uit?
"Wij komen graag in Grand Café Cheers in Diemen en in zaken in Amsterdam-Oost zoals De Biertuin en Louis Louis. Ik ben 27 en als ik uitga maak ik het minder laat dan toen ik begin twintig was. Maar uitgaan zit er voorlopig niet in vanwege de coronamaatregelen."

Heb je een favoriet vakantieland?
"Ik ben een keer in Amerika geweest. Dat is goed bevallen. Ik wil in de toekomst graag nog een keer naar Amerika. En dan niet naar één plek, maar een rondreis maken."

Heb je een favoriete plek in Diemen?
"Ik kom graag bij SV Diemen op Sportpark De Diemen."