Versierde balkons in het centrum van Diemen.
Versierde balkons in het centrum van Diemen. Foto: Trudy Kroese

Genieten van de kerst-versiering

DIEMEN Veel inwoners van Diemen besteden elk jaar veel aandacht aan kerstversiering in hun woning, op de gevel en het balkon en in de voortuin. Veel mensen lijken dit jaar extra hun best te hebben gedaan.

Opvallend was dat veel mensen er dit jaar al vroeg bij waren. Het zal ermee te maken hebben dat het sinterklaasfeest dit jaar veel minder dan in andere jaren in het openbaar werd gevierd. Al ruim voordat Sinterklaas na zijn verjaardag op 5 december Diemen had verlaten, was er al kerstversiering te zien. Vrolijkheid in een donkere periode van de harde lockdown. In de huiskamer van veel woningen staat een mooie kerstboom, versierd met kerstballen, kerstklokjes en uiteraard verlichting. Het gaat om kleine en grote kerstbomen. We zagen in een huiskamer een kerstboom van 2,10 meter. De piek raakte net niet het plafond.

Een aantal inwoners heeft ervoor gekozen om in hun voortuin een wintertafereel te maken, inclusief sneeuwpop. Een echte sneeuwpop lijkt er dit jaar opnieuw niet in te zitten.

Ook de winkelcentra zijn feestelijk versierd. In winkelcentrum Diemerplein staan diverse mooie kerstbomen. Ook op het plein voor het gemeentehuis staat weer een enorme kerstboom. Er was dit jaar geen openbare bijeenkomst waarbij de kerstverlichting feestelijk werd ontstoken. Dit werd zonder publiek gedaan door de nieuwe kinderburgemeester Cherenety Kloet.

Een mooi wintertafereel bij een woning aan Plantage de Sniep.
Kerstversiering in Diemen-Noord.
Kerstversiering in de Sint-Petrus' Bandenkerk.
De gevel van de pastorie.
Sneeuwpop zwaait naar passanten in Diemen-Noord.