Afbeelding
Foto: Ivanildo Schmeltz

Maaike Westerbeek-Luijten

Fotograaf, woont 37 jaar in Diemen

Je hebt eerder dit jaar het fotoboek 'Amsterdam vol leegte' gepubliceerd.
"Het boek Amsterdam vol leegte toont de sfeer in Amsterdam tijdens de eerste lockdown in maart en april. Ik heb de foto's op diverse plekken in Amsterdam genomen. Ik heb van het koffietafelboek meer dan 200 exemplaren verkocht. Sinds vorige week is er ook een kleinere versie van het boek uit: 17x24 centimeter. De aanschafprijs ligt ook lager, waardoor dit boek net even makkelijker als cadeau of relatiegeschenk te geven is. Het boek is te koop via mijn website Momentsbymaaike.nl en/of via Bruna.nl en Bol.com. Het lag ook te koop in de winkel bij Primera en bij Bruna in het Diemer winkelcentrum; zo erg voor veel winkeliers dat zij hun deuren nu weer moeten sluiten."

Wat zijn je hobby's?
"Lezen, wandelen, tennissen en koken. Ik wandel veel, meestal in het Diemerbos. En omdat ik steeds grotere afstanden loop kom ik ook in het Diemerbos steeds vaker op plekken waar ik nog niet eerder was geweest. Het Diemerbos is een mooie plek. Ik tennis bij ATVD in Diemen. Ik maak deel uit van een damesteam dat uitkomt in de voorjaars- en najaarscompetitie. Het is een heel leuk team."

Heb je een favoriet vakantieland?
"We komen heel graag in Italiƫ. We zijn de afgelopen jaren ook steeds op wintersport in de Dolomieten geweest. Ik vind de mensen in Italiƫ erg aardig, de natuur is prachtig, de dorpjes pittoresk en het eten en de wijnen zijn verrukkelijk."

Heb je een favoriete plek in Diemen?
"Het water bij de Overdiemerweg, de Diem. We kunnen daar lekker varen met de sloep van mijn vader en leggen de boot dan vaak even voor anker om te relaxen en/of te zwemmen."