Rattenplaag in Knoopkruid

DIEMEN Bewoners van Knoopkruid in Diemen-Zuid ondervinden al enige tijd overlast van ratten. De gemeente heeft hen doorverwezen naar een bedrijf dat gespecialiseerd is in het bestrijden van ongedierte. Dat bedrijf kan voorlopig nog geen actie ondernemen.

Een bewoonster van een woning aan Knoopkruid wijst op de overlast van ratten. "Wij hebben al enige tijd last van ratten in de achtertuin. Dit probleem wordt veroorzaakt doordat onze buurvrouw dieren voert, zoals de eenden die hier achter in de sloot zwemmen. Zij gooit voedsel in de sloot en heeft in haar tuin en aan de gevel bakjes met voedsel voor vogels."

Vreselijk

Zij vertelt dat dit tot gevolg heeft dat er duiven en ratten op afkomen. "Ik vind het vreselijk dat er ratten in mijn achtertuin zijn. Die ratten eten ook de planten in onze vijver in de tuin op. Wij durven de pui van onze kamer niet meer open te laten omdat wij bang zijn dat er anders ratten in onze woning komen."
Zij vertelt dat meerdere bewoners in de straat last hebben van ratten en heeft met de buurvrouw over de overlast van ratten gesproken. "Zij ziet het probleem niet en gaat gewoon door met het voeren van dieren. Ik heb contact opgenomen met de gemeente, maar die heeft mij laten weten niets te kunnen doen."

Lees verder op pagina 2