Jonge man neergestoken in Diemen-Zuid

DIEMEN - Een jonge man is dinsdagavond op de hoek van de Boven Rijkersloot en Ouderkerkerlaan in Diemen-Zuid (vlak bij de Jumbo) neergestoken en van zijn telefoon beroofd.

Een woordvoerder van de politie laat weten dat het slachtoffer aanspreekbaar is en naar een ziekenhuis is vervoerd.
De politie verzoekt getuigen of mensen die over meer informatie beschikken contact op te nemen via nummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Bewoners kunnen stemmen op ontwerp muur-schildering

DIEMEN De gemeente laat in de tunnel aan het Waterhoenpad een muurschildering maken. De muurschildering moet het gevoel van veiligheid versterken en voor een mooier uitzicht zorgen.

De gemeente heeft hiervoor drie kunstenaars benaderd die elk een eigen ontwerp voor de muurschildering hebben gemaakt. Het gaat om Jan van der Ploeg, Tim Rodermans en Studio Giftig.
De ontwerpen zijn te vinden op de website hollandpark.diemen.nl. Bewoners van Holland Park kunnen een stem uitbrengen op hun favoriete ontwerp. Er kan tot en met 31 december 2020 worden gestemd. De muurschildering wordt volgend jaar aangebracht in de tunnel aan het Waterhoenpad.


Amnesty International houdt digitale schrijfactie

DIEMEN De afdeling Diemen, Duivendrecht en Ouderkerk van Amnesty International doet op 10 december mee aan de Dag van de Rechten van de Mens in Diemen 2020.

Die dag wordt de actie Write for Rights gehouden voor slachtoffers van mensenrechtenschendingen. De afdeling Diemen van Amnesty International houdt op 10 december een Zoom-event. Dit duurt van 14.00 tot 16.00 uur. Mensen die meedoen aan de actie kunnen dan met andere schrijvers praten.