TIW-Survivors gaat het op De Diemen niet overleven.
TIW-Survivors gaat het op De Diemen niet overleven. Foto: Trudy Kroese

Op De Diemen krijgt iedereen meer, behalve TIW-Survivors

DIEMEN Sportpark De Diemen krijgt er twee hockeyvelden, een handbalveld, een extra half voetbalveld en een beachveld bij. Door de herinrichting moet honkbalvereniging TIW-Survivors verhuizen van het sportpark. De honkbalvereniging kan terecht op sportpark Middenmeer in Amsterdam.

Dit staat in het voorlopig ontwerp voor de herinrichting van Sportpark De Diemen dat vandaag door het college van B en W is vastgesteld. Behalve TIW-Survivors gaat elke club erop vooruit. Door de herinrichting komt er ruimte voor twee volwaardige hockeyvelden voor Hockeyclub Diemen, één waterveld en één zandveld. Voor handbalvereniging SV Zeeburg wordt er een handbalveld van asfalt met coating aangelegd. SV Diemen krijgt er een half kunstgras voetbalveld bij en er komt een beachveld dat geschikt is voor diverse sporten.

Parkeerplaatsen

Er worden 38 parkeerplaatsen en circa 100 fietsparkeerplekken toegevoegd. Een nieuwe fiets- en voetgangersbrug in het verlengde van de Maalderij verbindt de wijk met het sportpark. Op deze manier kunnen op het sportpark op termijn circa 800 meer Diemenaren terecht om te sporten.
In het ontwerp worden zo veel mogelijk bomen en groen behouden en er worden ook extra bomen geplant. Enkele bomen die voor de aanleg toch verwijderd moeten worden, krijgen als dat kan een andere plek op het sportpark.

Planning

De eerste voorbereidende werkzaamheden starten deze maand. De verwachting is dat begin 2021 het definitief ontwerp kan worden vastgesteld. Dan kan in het voorjaar van 2021 een aannemer aan de slag en is het streven om de herinrichting aan het einde van de zomer 2021 gereed te hebben.