Afbeelding

Bob Verwijk

Samen met zijn vrouw Joke eigenaar van Verwijk's Gebakkraam

werkt 39 jaar in Diemen

Hoe gaat het met de zaak?
"Het gaat goed. Joke en ik staan volgend jaar 40 jaar in Diemen. 2020 is een apart jaar. Evenementen en kermissen gingen niet door. Dat gold ook voor het Diemer Festijn. Daar staan wij normaal elk jaar.

Wat verkopen jullie allemaal?
"Wij verkopen een ruim assortiment: onder meer krentenbollen, appelbollen, berlinerbollen, oliebollen en appelbeignets. Wij hebben veel vaste klanten die al jaren bij ons komen."

Wat zijn je hobby's?
"Mijn werk, onze kleinkinderen en schieten. Ik ben lid van een schietvereniging in Haarlem. Wij wonen in Purmerend."

Heb je een favoriet vakantieland?
"Thailand. Veel delen van Thailand zijn mooi en ik vind de mensen er aardig. Wij zijn overigens tien jaar geleden voor het laatst in Thailand geweest.

Heb je een favoriete plek in Diemen?
"Ik kom eigenlijk alleen maar hier in het centrum van Diemen. Wij hebben een mooie plek op het plein voor het gemeentehuis. Het uitzicht is leuk en er komen veel mensen langs die ook even een praatje komen maken. Ik vind de sfeer hier erg prettig."

Wat is je beste eigenschap?
"Ik vind altijd dat alles mogelijk is."

En je slechtste eigenschap?
"Ik heb soms geen geduld."

Wat gaan jullie met de jaarwisseling doen?
"Op oudejaarsdag beginnen wij altijd heel vroeg en werken wij tot ongeveer 17.00 uur. Wij maken de laatste dagen voor de jaarwisseling heel veel uren. Wij nemen in de zaak weleens een oliebol of een appelflap, maar thuis eten wij die niet."