December-activiteiten afgelast vanwege corona-maatregelen

December-activiteiten afgelast vanwege corona-maatregelen

DIEMEN De coronacrisis raakt ook de activiteiten die zoals gebruikelijk aan het einde van het jaar door de gemeente Diemen worden georganiseerd. De feestelijke en sfeervolle periode ziet er door de maatregelen om corona te bestrijden anders uit dan we gewend zijn.

De Diemer December Dagen, die Daarom Diemen altijd in december organiseert, met onder andere het ontsteken van de lichtjes in de grote kerstboom op het voorplein van het gemeentehuis, het kampvuur, kerstliederen van diverse koren en de gratis oliebollen, gaan niet door. Ook de Daarom Diemen Winterspelen, met activiteiten voor kinderen op het Diemerplein, vervallen dit jaar, evenals Winter Wonderland in de sporthal, dat vorig jaar zeer druk werd bezocht.

Wel zal de kerstboom gewoon geplaatst worden op het voorplein van het gemeentehuis en uiteraard zullen de lichtjes in de boom sfeervol branden. De Wensboomactie in winkelcentrum Diemerplein gaat dit jaar wel gewoon door. De ingevulde wenskaarten moeten alleen deze keer in de rode brievenbus bij de kerstbomen worden gedeponeerd in plaats van dat mensen zelf de kaarten in de bomen hangen.

Vanwege het vuurwerkverbod is regulering van de verkoop dit jaar niet nodig. Het afsteken van vuurwerk in de lichtste categorie is wel toegestaan. Slechts een van de vuurwerkleveranciers in Diemen kiest ervoor om dit toegestane fop- en kindervuurwerk apart te gaan verkopen. Het afsteken van vuurwerk is verboden en de boetes voor overtreding zijn fors. Uiteraard bestaat nu de kans dat er ondanks het verbod toch vuurwerk wordt afgestoken. Daartegen wil de gemeente optreden en zal dus extra toezicht inzetten.

3